Artikeln innehåller reklamlänkar
Rebecca & Fiona med färgstark och lekfull makeup
0:27

Efter reklamen: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

(0:27)

Slå på ljud

Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick har stått på scen och levererat sköna låtar tillsammans i över10 år. De har både varit förband till Robyn och vunnit Grammis och . De lyser också upp med en riktigt cool och personlig stil där de ofta blandar influenser från olika tidsepoker både i kläder, makeup och hår. Den här sommaren är de inte bara aktuella med spelningar i bland annat Belgien utan syns också som frontfigurer för svenska skönhetsmärket Idun Minerals. Vi fick en snabb pratstund med de inspirerande tjejerna.

rebecca och fiona med makeup från idun minerals

Ni har precis inlett ett samarbete med Idun Minerals. Hur kom det till?

- Vi älskar produkterna, teamet som jobbar där, hållbarhetstänket och att produkterna är så strikt kontrollerade och cruelty free.

blå eyelinerlook på Fiona

Den blå eyeliner-looken är otroligt häftig. Vad behöver man för att lyckas med den snygga vingen?

- Ett gott humör, ett svalt rum och en ostressad planering. Samt Creamy Eyeliner i Hav från Idun.

Idun Minerals Creamy Eyeliner i Hav med inbyggd vässare och snedskuret suddverkktyg kostar 165 kr och den finns här (länk till Lyko).

Skönhetsredaktörens tips: Smarta prylen för elegant fransk manikyr

Mejkar ni er själva innan era spelningar?

- Ja, det blir oftast så när vi inte har lyxen av att få ha vår magiska makeupartist Miranda Wellin med oss. Oftast är det också väldigt ont om tid och dåliga förutsättningar för detta. Till exempel sminkade vi oss och lockade håren utan spegel inför ett gig i Danmark nyligen. Då märkte jag först efter spelningen att jag missat att locka halva baksidan....

Var får ni inspiration till era looker?

- Vi har alltid tittat bakåt i tiden och hoppat mycket mellan 80- och 90tal. Men ibland gäller det också att bara testa, inte vara så rädd för att det ska bli fult. Köra på bara.

Hur får ni det att hålla när det blir hett på sommarscenen?

- Det är en väldigt bra fråga, Vi har Ready set refresh setting spray från Idun men använder också matta produkter och lip stains. Att söka upp fläkten som ofta finns på scen är standard men ärligt talat så är det inte så fult med en svettig look eller om det rinner lite.

setting spray med vårdande ingredienser

Sminkar ni er även till vardags?

- Vi båda kör rätt lite smink till vardags faktiskt, men jag går helst aldrig ut utan bryn, eller ens ser mig i spegeln för den delen, säger Fiona.

- Nu använder jag Iduns brynmascara Perfect Eyebrows Tinted Brow Gel som är väldigt enkel och smidig för ett fylligare och mer markerat bryn. Ofta använder vi också någon form av läppolja. Just nu är Iduns Lip Elixir med SPF som släpps i juli favorit, den gör att att man inte ser helt *läpp-lös* ut...

brynmascara från idun i tre nyanser

Perfect Eyebrows Tinted Brow Gel från Idun Minerals finns i tre nyanser och kostar 179 kr. Du hittar den här. (länk till Lyko)

Förutom de ni redan nämnt, vilka andra favoriter har ni från IDUN?

- Liplinern sitter som en smäck, den är verkligen longwear och finns i otroliga färger. Bronzer i matta Midnattssol och skimrande Sommardröm är båda episkt bra för ett otroligt "glow-up" och dessutom talkfria vilket vi gillar.

närbild på fiona och rebecca med sommarlook

Vilka är era bästa skönhetsknep?

- Mitt tips till det perfekta enorma håret är Wellas gröna hårspray,. Det finns ingen hårspray som toppar denna, menar Rebecca som är helt orubblig i denna åsikt.

- Ibland känner man sig bara ful. Då får man försöka reda ut det och tänka på någon gång man kände sig fin och tänka att snart kommer nog en sån dag till. I efterhand när man ser bilder så tänker jag att det faktiskt inte var någon skillnad alls så jag skulle bara kört, skrattar Fiona.

Packa necessären som proffsen: smarta knep för alla

Vad har ni på gång just nu?

- Vi försöker göra och släppa så mycket fet musik som möjligt och har lite roliga musiksamarbeten i pipen! Det är mycket när man är på turné och gör radio samtidigt. Vi är pigga och glada och kör på som vanligt!

solpuder

Ready Set Refresh Setting Spray från Idun Minerals kostar 249 kr och den finns här (länk till Lyko). Bronzer i Midnattssol och Sommardröm kostar 265 kr och de hittar du här (länk till Lyko).

Skönhetsredaktörens tips: smarta knep för sommarbruna ben på direkten

Nyfiken på var du hittar Rebecca & Fiona? Då ska du kika här.