Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Här är de 5 bästa serumen med retinol

22 feb, 2023 
Retinol serum
Pigga upp huden, få bättre studs och finare ton? Då är retinol ingrediensen att rikta in dig på. Nu finns det här välforskade ämnet i olika styrkor och formulas, från krämiga lotions till lena droppar.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Super Elixir with NEAR 1, Verso

Super Elixir with NEAR 1, Verso

En behaglig olja som går fint in och direkt gör huden len och fin. Det är dock de långsiktiga effekterna som gör denna till en god investering. Både struktur och ton blir jämnare och fräschare, studsen förbättras, lyster lockas fram och tack vare patenterade molekylen NEAR 1 med A-vitamin och niacinamid fungerar den fint till känsligare hy.

Pris: Ca 1 800 kr/30 ml.

Face Oil with Retinol & Vitamin E, Maggie by Kakan

Face Oil with Retinol & Vitamin E, Maggie by Kakan

Ett mycket prisvärt serum där dropparna av olja har en lugnande doft av eleganta tränoter. Här får du retinoid tillsammans med vegetabiliska oljor och mjukgörande squalane vilket gör den skön även för en torrare hudtyp. Pigmenteringar dämpas och strukturen förfinas, även porer ser faktiskt något mindre ut.

Annons

Pris: Ca 500 kr/30 ml.

Blue Therapy Retinol Night Serum, Biotherm

Blue Therapy Retinol Night Serum, Biotherm

Ett serum med trevlig lotionliknande formula. Den är ganska kraftfull trots att retinol finns här tillsammans med märkets lugnande och välgörande Life Plankton, men vänj in mixen så kan du ha den även kring ögonen. Det här serumet passar bäst för en normal till kombinerad eller fet hy.

Pris: Ca 865 kr/30 ml.

Even Smoother Glycolic Retinol Resurfacing Serum, Peter Thomas Roth

Even Smoother Glycolic Retinol Resurfacing Serum, Peter Thomas Roth

En krämig gelformula med något gulaktig ton som snabbt visar fina resultat med jämnare ton. Till en början kan huden kännas en smula torr men efter invänjning så balanseras den upp samtidigt som fina linjer blir mindre tydliga och kostymen något tajtare. Förutom retinol får du här glykolsyra, niacinamid, allantoin och hyaluronsyra.

Annons

Pris: Ca 795 kr/30 ml.

Retinol Facial Oil, Emma S.

Retinol Facial Oil, Emma S.

En lite mildare olja som passar när du vill ge huden ett lyft med fin lyster men även motverka plitor och märken efter dessa. Retinolet kombineras med C-vitamin, du får två hudboostande ingredienser som även har skyddande egenskaper. Oljan är mycket lätt och går därför snabbt in, kör gärna med en ­nattkräm ovanpå.

Pris: Ca 579 kr/30 ml.

Skönhetsredaktören tipsar:

När du börjar med en ny produkt som innehåller mycket aktiva ämnen är det alltid viktigt att vänja in den i huden. Börja med att smörja in den ett par gånger i veckan och öka sedan succesivt på.

Annons