Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stjärnornas makeupartist: ”Så får du sminket att hålla hela kvällen”

22 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
AvJosefin Westin
FotografPRIVAT
Nathalie Berzelius sminktips
Nathalie Berzelius har sminkat de stora stjärnorna på röda mattan.
Här är hennes 4 bästa sminktips.
Annons
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

Makeupartisten Nathalie Berzelius har arbetat i branschen i över 25 år. Hon har sminkat alltifrån prinsessan Madeleine till influencern Marie Serneholt och skådespelerskan Hedda Stiernstedt.

2021 lanserade hon sitt ett eget sminkmärke, Nathalie Berzelius Stockholm. Här delar hon med sig av sina allra bästa knep från sina år som makeupartist.

Nathalie Berzelius 4 bästa sminktips

1. Krämskugga för globallinje

Har du svårt att få till en globlinje som ser proffsigt suddad ut med puderskuggor? Använd en medelmörk krämskugga i pennform. Titta in i spegeln, följ ögats form precis ovanför ögat, lägg lite skugga även i hörnorna samt under yttre delen av ögat. Sudda med fingret eller med en rund pensel för ett utsuddat och perfekt resultat.

2. Använda alltid ögonprimer

Sitter inte ögonmakeupen? Lägg alltid en ögonprimer på hela locket upp till brynen samt under hela nedre fransraden/ögonvrån innan du lägger skuggor. Kombinera med en vattenfast mascara, vattenfast eyeliner och avsluta med settingsprej över hela ansiktet! Då håller sminket hela dagen/kvällen!

Annons

3. Få glow utan att bli oljig

Använd en torrare primer i T-zonen och lägg en med lyster på resten av ansikte, hals och öron så får du ett lagom glowigt intryck utan att bli för oljig. Se alltid till att smörja in/lägga glow och highlighter på de delar av kroppen som syns, för ett snyggare helhetsintryck.

4. Tips som går läppstiftet att sitta

Lägg alltid läppbalsam på mitten av läppen och en primer för läpparna på de yttre delarna. Det gör att läppglanset/läppstiftet inte ser narigt ut, det sitter bättre och du slipper att det flyter ut i konturerna.

Kort fakta om Nathalie Berzelius

  • Nathalie är självlärd och började som assistent för makeupartisten Mia Högfeldt.
  • När hon var 20 år uppger hon att hon var redo att arbeta som makeupartist på egen hand.
  • Nathalie Berzelius har en studio där hon tar emot alltifrån pop-prinsessor till privata kunder. Hon gör framför allt mycket event.
  • Hon har skapat sitt sminkmärke Nathalie Berzelius Stockholm tillsammans med art directorn Magnus Ahlberg.
Annons