Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Rihannas bästa skönhetsknep

26 jan, 2021 
Rihanna, sångerska med eget skönhetsmärke
Hon är stjärnan som inte bara raddar upp framgångar på spellistorna och inspirerar med sin sköna stil. Rihanna har redan tagit sig in i våra sminkväskor med sin härliga makeup och nu finns också hennes smarta hudvård att stoppa in i rutinen.
Annons
Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas

Hon må vara en hyllad stjärna, förebild och trendsättare i allt från sin musik till de häftiga looker som hon visat upp på röda mattan. Men trots sina enorma framgångar har Rihanna under alla år kämpat med sin hud. Hon har haft problem med allt från acne till överkänslighet.

Vem är Rihanna?

Namn: Robyn Rihanna Fenty.
Gör: Sångerska och grundare av Fenty Beauty.
Ålder: 32 år.
Bor: Växlar mellan London, Los Angeles och Barbados.
Aktuell: Har nyligen utökat sitt skönhetsimperium med hudvårdsmärket Fenty Skin.

I tonåren råkade hon använda för starka produkter som gav missfärgningar men även solen har spökat för henne. Som svart kvinna var det inte självklart att använda solskydd och det ledde till att Rihanna fick ­massor av pigmenteringar.

Alla dessa utmaningar gjorde att hon tidigt började drömma om att skapa sitt eget hudvårdsmärke. Ett av de viktigaste kriterierna var att erbjuda effektiva och samtidigt multifunktionella produkter som gör det enkelt att ta hand om sin hud. Och precis det är Fenty Skin där du får en rutin som bara består av fyra ­produkter: en löddrande rengöring, ett kombinerat ansiktsvatten/essence/serum, en ansiktscreme med solskydd och en nattcreme som dämpar pigmenteringar och ger skön studs i huden.

Annons

Fenty Skin lanserades med hjälp av en bekant figur för oss i Sverige, närmare bestämt rap-stjärnan ASAP Rocky. Att ha honom som en av ambassadörerna för märket har varit viktigt då Rihanna vill visa att produkterna passar alla, oavsett ålder, hudtyp eller kön.

Rihanna började med parfymer

Innan hudvården landade på hyllorna i höstas hade dock ikonen redan många års erfarenhet av skönhetsbranschen. För 10 år sedan lanserade hon den första av en rad dofter och 2017 kom den stora succén: makeupen under namnet Fenty Beauty. Märket var tidigt med att använda hudvårdande ingredienser och göra smink i stift-format som slagit igenom stort. Men man ruskade också om skönhetsbranschen med sitt stora utbud av nyanser på basfronten.

Just inkludering och representation har blivit något av stjärnans signum, vare sig det gäller färgerna på foundation eller modellerna som syns i hennes nya underklädesmärke. Alla former, kulturer och färger ska få synas.

Rihannas mamma är hennes största förebild

Robyn Rihanna Fenty med sin mamma Monica Braithwaite.
Rihanna med sin största förebild – mamma Monica Braithwaite.

Så var kommer Rihannas intresse för skönhet ifrån? Hon säger själv att den största inspirationskällan är hennes mamma Monica Braithwaite som också gett henne stor kunskap. Under Rihannas uppväxt arbetade hon som försäljare av hudvård, makeup och parfym. Hon lät dock inte sin dotter börja med smink förrän hon var 16 år och då var det mamma som höll i penslarna. Där­emot uppmuntrade hon både Rihanna och hennes bröder att ta hand om huden. Vem som agerat bollplank till de nya produkterna? Mamma så klart.

Rihannas 4 bästa skönhetsknep

  1. Alla behöver solskydd, mörk eller ljus. Se till att även smörja in händerna som är extra utsatta.
  2. Fukt är grunden till en välmående hy och det gäller att fylla på från både in- och utsidan. Drick mycket vatten, ät fräscha grönsaker och frukter som är rika på fukt, använd fuktspray och var noga med att din hudvård tillför fukt varje dag
  3. Knepet för att sätta eyelinern på plats? Börja vid yttre kanten där du målar en liten triangel och glid sedan in längs franskanten.
  4. För att bli bra på att lägga makeup gäller det att öva på ditt eget ansikte, lär känna det och prova dig fram.

Skönhetsredaktörens fem favoriter från Fenty

Lätt på läppen

Stunna Lip Paint från Fenty Beauty.

Stunna Lip Paint är ett snabbmålat ­flytande läppstift mättat med ­pigment. Du får snyggt matt finish med fantastisk hållbarhet trots att formulan känns så lätt på läpparna. Finns i 9 ­färger. Ca 299 kr. ANNONS Den kan du köpa här.

Smart kombo

Hydra Vizor Invisible Moisturizer SPF 30 från Fenty Skin.

Hydra Vizor Invisible Moisturizer SPF 30 är smart på flera sätt. Du får en riktigt skön ­fuktcreme och ett bra solskydd i en praktisk pumpflaska. Och när innehållet är slut köper du en refill till ett lite billigare pris – bra för både naturen och plånboken. Ca 330 kr. ANNONS Den kan du köpa här.

Näringscocktail

Instant Reset Overnight Recovery Gel-Cream från Fenty Skin.

Refill kan du även köpa till den senaste hudvårdspärlan – Instant Reset Overnight Recovery ­Gel-Cream som trots lätt formula fyller huden med plumpande, återfuktande, näringsrika och lyster­givande ingredienser som melonolja, aloe vera, baobad och ­niacinamid. Ca 370 kr. ANNONS Den kan du köpa här.

Glänsande

Gloss Bomb, i Universal, från Fenty Beauty.

Prisbelönta och ­behagligt mjuka Gloss Bomb i Universal ger ett subtilt skimmer som reflekterar ljuset fint och därför får alla typer av läppar att se fylligare, jämnare och snyggare ut. Ca 259 kr. ANNONS Den kan du köpa här.

Magnetiskt

Snap Shadows Mix & Match Palette från Fenty Beauty.

Snap Shadows Mix & Match Palette är ­minilådor med sex smart kombinerade puderskuggor med både matt och ­skimrande finish. Formulan är krämigt lättarbetad och askarna har små ­magneter som gör att du kan klicka ihop flera och enklare få koll på dina produkter. Ca 319 kr. ANNONS Den kan du köpa här.

Läs mer:

Annons