Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så trollar du borta mörka ringar och svullnader i fyra lätta steg

11 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografkoolshooters/pexels
trötta kompisar spexar i sängen
Pigga upp blicken trots sena nätter med de här enkla knepen.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

Få timmar i sängen gör såklart inte pigg men får du dessutom mörka ringar och svullnader av sena nätter gör det att man känner sig ännu tröttare. Och när inte ens concealern hjälper kan det upplevas en smula tröstlös. Då ska du testa den här tre stegs-raketet!

1. Istricket

isbit gör gott för svullna ögonen

Börja med ett besök i frysen. Plocka ut en isbit, linda in den i en tunn bomullsduk och dra biten över huden runt ögonen. Det är inte bara skönt utan får både blodkärl att dra ihop sig och svullnader att gå ner. Kyla motverkar dessutom inflammationer och är det senaste inom hudvård.

Annons

2. Preppa med creme

ögoncreme med flera bra funktioner

För att få en jämnare och mjukare yta plus motverka fina linjer är en ögoncreme inte att underskatta. Med rätt ögoncreme får du dessutom bättre underlag för din makeup. Se bara till att den får sjunka in en liten stund innan du fortsätter. En av de bästa är Stress Positive Eye Lift från Dermalogica som dessutom har en kylande applikator du lägger på den lätta formulan med. Den kostar 759 kr/25 ml och finns här (reklamlänk).

3. Korrigera tonen

concealer plus korrigerande nyanser i en palett

För att trolla bort de mörka partierna ska du tänka kontrastfärg. Det kan låta knasigt men nyanser som gör neutraliserings-jobbet ska dra åt det orange hållet, det kommer dämpa det mörka som är blått. Vilken korrigeringsprodukt som passar dig exakt beror dock på vad du har för hudton, för ljusa hudtoner är persika ofta bra medan mörka ska ha mer åt rött. Tänk på att lite räcker lång väg. Det blir mer naturligt och fräscht om huden inte ser helt täckt ut, då drar det lättare blickarna till sig och för tjockt lager har en tendens att hamna i veck. Studio Fix Conceal & Correct från MAC är palett med hela sex nyanser som både korrigerar och döljer. Den kostar 435 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

4. Ljusa upp

bra concealer till budgetpris

Nu är det dags för concealer, den får gärna ha en lätt uppljusande formula då det hjälper till att pigga upp blicken ordentligt. Applicera även concealern i tunna lager och arbeta gärna vertikalt. Placera den främst vid ögonvrån och arbeta utåt. En bra budgetconcealer är Facefinity All Day Concealer från Max Factor. Den kostar 110 kr och finns här (reklamlänk).

Annons