Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna med solglasögon och bara ben på stranden
1:16

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – trendspecial för sommaren 2022

(1:16)

Värmen är på gång och de lättare kläderna åker fram. Önskar du också att huden redan hade fått lite av den där snygga sommarlystern? Vare sig du inte hunnit plocka fram din brun utan sol eller bara vill pigga upp huden snabbt så finns det massor av knep. Det fina är att du har flera olika alternativ att välja mellan. Här är våra favoriter.

Lyxigt glossig gel

Vill du bara ge huden en mer återfuktad och snygg finish utan att den för den skull måste skimra finns det busenkla kroppsgloss att testa. Här kan du hitta både tonade och ofärgade varianter. En av de bästa heter Glo Gloss Finishing Gloss och kommer från bus-proffsen på Bondi Sands. Produkten ser bronzigt glimrig ut men gör bara att huden ser jämnare och lyxigare ut och produkten försvinner i duschen när du tvättar dig.

glansig kroppsgloss från bondi sands

Glo Gloss Finishing Gloss från Bondi Sands kostar 199 kr/100 ml och den finns här (länk till Åhléns).

Maria Ahlgren om orden hon hatar i skönhetsbranschen

Fint glimrande olja

Ljuvlig olja som gör huden vackert guldglänsande är en av nyheterna i Mantles kroppsserie. The After Glow är namnet på denna lyxiga mix med mild citrusdoft. Den innehåller märkets signaturingrediens CBD-olja men även chiafröolja, squalane och E-vitamin som tillsammans ger en mjukare hud som får ett snyggt subtilt skimmer. Denna kan du även använda i håret men fokusera då på topparna.

guldglimrande olja från mantle

The After Glow från Mantle kostar 340 kr/100 ml och du hittar den här (länk till Apprl).

Exklusivt skimrande creme

Experten: 5 bästa ansiktstvättarna för din hud

Rykande färsk på hyllorna är vaniljdoftande Illuminating Glow Cream från Ida Warg Beauty. Den här lättflytande formulan är inte riktigt en creme, mer som en hybrid mellan gel och olja. Här finns också bl a kokosolja bland ingredienserna. Den smälter in i huden och ger en ganska subtilt skimrande effekt i ett lager men också en mycket lätt ton. Den går dock att bygga på om du vill ha en mer tydlig effekt. Huden blir verkligen sammetslen direkt och betydligt jämnare och finare. Illuminating Glow Cream finns i två nyanser: Brisa del Mar som har en ljusare guldton och Beso del Sol som ger en bronsigare finish.

lyxigt skimrande oljegel från ida warg

Illuminating Glow Cream från Ida Warg kostar 399 kr/85 ml och du hittar den här.

Lystergivande bus-lotion

bus med direkteffekt från sunny stories

Subtil lyster samtidigt som huden får fukt och en gradvis ton av brun utan sol är resultatet med veganska Self Tan Illuminating Body Lotion Gradual Tan från nya svenska märket Sunny Stories. Den här produkten är väldigt lätt att få jämn och snygg och färgen blir väldigt naturlig.

Bästa concealern för piggare ögon

Self Tan Illuminating Body Lotion Gradual Tan från Sunny Stories kostar 199 kr/125 ml och den lanseras här nästa vecka (länk till Kicks).