Artikeln innehåller reklamlänkar
Läppstift med solskyddsfaktor

Det är viktigt att skydda sina läppar från solen. Varje år drabbas omkring 150 personer av läppcancer och i 90 procent av fallen är det i underläppen cancern är lokaliserad. I de flesta fall kan man operera bort cancern men man kan förebygga det bra med solskydd.

Läppglans med solskyddsfaktor

Men, för att skydda dina läppar behöver du inte använda tjocka, vita stick längre. I dag finns det mängder av fina läppglans och läppstift med solskyddsfaktor. Så du behöver inte göra avkall på din look. Här är några av våra favoriter våren och sommaren 2020:

1. Läppglans från IsaDora

Rött läppstift med spf

Gloss Stick Stylo från IsaDora ger läpparna en glansig finish och skyddar med solskyddsfaktor 15. Här kan du köpa det (länk till butik)

2. Läppbalsam från ArtDeco

ByTerry beige läppglans spf

Ett läppbalsam från ArtDeco i nyansen nude som gör din naturliga läppfärg mer intensiv, samtidigt som det skyddar mot solen. Här kan du köpa det (länk till butik)

3. Läppglans från Hawaiian Tropic

Rött läppglans med spf

Ett enkelt läppglans från Hawaiian Tropic, med solskyddsfaktor 25. Ett prisvärt alternativ för dig som vill ha glittrande läppar men också ett bra skydd. Här kan du köpa det (länk till butik)

4. Läppstift från Hydracolor

Läppstift med spf

Fritt från parabener och med solskyddsfaktor 25 är detta läppstift från Hydracolor snällt mot dina läppar. Finns i flera olika nyanser och innehåller den vårdande ingrediensen honung. Här kan du köpa det (länk till butik)

5. Klassiskt läppstift från Deborah

Klassiskt rött läppstift med spf

Ett vackert och intensivt rött läppstift från Deborah Milano med solskyddsfaktor 15. Innehåller jojoba, mimosa och solrosolja, samt hyaluronsyra som återfuktar läpparna. Här kan du köpa det (länk till butik)

6. Läppbalsam från Eos

Läppbalsam med solskydd

Ett enkelt och väldigt prisvärt läppbalsam från Eos med solskyddsfaktor 30. Det är även vattenfast, så perfekt för soliga dagar på stranden. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

7.  Läppstift från Elisabeth Arden

Plommonfärgat spf från Elisabeth Arden

Ett vackert plommonfärgat läppstift från Elisabeth Arden, med solskyddsfaktor 15. Återfuktar och mjukar upp dina läppar. Här kan du köpa det (länk till butik)

8. Läppglans från Paula’s Choice

Rosa läppglans med spf Paulas choice

Detta läppglans från Paula’s Choise har hög solskyddsfaktor och ger läpparna en fylligare look. Här kan du köpa det (länk till butik)

9. Läppglans från ByTerry

Rosa läppglans med spf

Ge läpparna härlig glans och vård på samma gång med detta glans från ByTerry som reparerar och er näring. Det går även att använda på nagelbanden. Här kan du köpa det (länk till butik)

10. Läppglans från Artdeco

Läppglans med spf

Detta läppglans från Artdeco innehåller både hyaluronsyra och kollagen och har solskyddsfaktor 6. Finns i flera olika nyanser, både matta och glansiga. Här kan du köpa det (länk till butik)

11. Läppbalsam från IsaDora

Rosa läppbalsam med spf

Ett härligt rosa läppbalsam med solskyddsfaktor 15 och doft av hallon. Enkelt att bära med sig i väskan och fungerar lika bra till vardag som fest. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

12. Läppbalsam från Physicians Formula

Korallfärgat läppglans med spf

Ett krämigt korallfärgat läppbalsam från Physicians Formula med solskyddsfaktor 15. Finns i flera olika nyanser.  Här kan du köpa det (länk till butik)

LÄS MER:

Dagkrämer med solskyddsfaktor – ett måste när vårsolen tittar fram

Boosta huden med fukt – 6 oljor som gör jobbet!

Uppdatera vårlooken – 13 pastellfärgade nagellack

Mest läst