Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Dagkrämer med spf – ett måste när vårsolen kommer

10 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Vårsolen är stark och det är väldigt viktigt att skydda huden från den. Ett enkelt sätt är att använda dagkräm med solskyddsfaktor, då riskerar du aldrig att glömma det. Vi tipsar om vårens bästa dagkrämer med spf.
Annons

På våren är solen som allra starkast. Och när solen och värmen börjar komma är vi ute mer och utsätter då också vårt ansikte för uv-strålar. Då får du inte glömma att skydda din värdefulla hud!

Därför ska du ha dagkräm med solskyddsfaktor

Efter en lång grå vinter skriker huden efter d-vitamin – så också vårt humör. Vi mår bättre av att dagarna blir ljusare och njuter av att känna värmen mot vår hud. Solens varma strålar i all ära, men idag vet vi att de tyvärr för med sig dåliga effekter på vår hud. Det är viktigt att skydda sig, framför allt på våren när solen är som starkast. Dels för att undvika hudcancer, men också för att skydda huden från att åldras i förtid. Det bästa sättet att skydda ansiktet är att se till att din dagkräm innehåller solskyddsfaktor (spf), så att huden får sitt skydd varje dag. Spf bygger helt enkelt upp en barriär som inte släpper förbi de skadliga strålarna. Ju högre spf, desto starkare barriär. Här är våra favoriter:

Annons

1. Mjukgörande med hög spf

 

Det här en bra vår- och sommarkräm då den är väldigt lätt, samt jämnar ut huden. BareMinerals dagkräm har hög solskyddsfaktor som ger ett ordentligt skydd åt din hud. ANNONS Här kan du köpa den.

2. Fuktgivande och skyddande

Hydra – Essentiel från Clarins skyddar mot föroreningar samtidigt som den återfuktar huden ordentligt. En skön kräm som smälter på huden. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

3. Krämig och skyddade

En fuktgivande dagkräm från Clinique som stärker huden och kämpar mot ålderstecknen. Den är väldigt krämig och ger ett bra skydd med sina 20 spf. ANNONS Här kan du köpa den.

4. Ett riktigt starkt skydd

Den här krämen från Dermalogica skyddar din hud från att åldras. Både hudens spänst och lyster förbättras, men framför allt skyddar den mot solens starka strålar med hela 50 spf. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

5. Fukt och solskydd

Budgettips! Den här dagkrämen från Eucerin har solskyddsfaktor 25 och ger massvis med fukt. En klassiker som säljs för riktigt bra pris. ANNONS Här kan du köpa den.

6. Färgad dagkräm med spf

Den här krämen är perfekt för dig som bara vill använda en kräm i vår. Skippa foundation och kör endast med Cliniques färgade återfuktare som dessutom har spf 25. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

7. Anti-age med spf-filter

Med lyftande linfröextrakt och solskyddsfaktor 15 ger Lancômes dagkräm ett riktigt bra skydd för huden. ANNONS Här kan du köpa den.

8. Mogen hy

För dig med mogen hy är L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance den perfekta dagkrämen i vår. Den hjälper till att stimulera hudförnyelse och har spf 15. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

9. Skyddar och bygger upp

Ännu ett riktigt bra tips för dig som är 40+. L’Oréals Revitalift gör huden fastare och reducerar rynkor, samtidigt som den skyddar mot solens strålar. ANNONS Här kan du köpa den.

10. Lyster och fukt

En fuktgivande och lugnande dagkräm som ger lyster åt din hud. Lumenes Radiant Youth har spf 30 och skyddar huden riktigt bra i vår. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

11. En mattande effekt

Dagkräm med spf15

En anti-age dagkräm från Emma S som hjälper till att hålla huden matt. Skyddar även mot solens strålar med sina 15 spf. ANNONS Här kan du köpa den.

12. Lyxig dagkräm

dagkräm med spf

En lyxig dagkräm från Helena Rubenstein, som förutom att skydda mot solen hjälper huden att reducera rynkor och gör den mer spänstig. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

13. Prisvärt skydd mot solen

L300 dagkräm med spf

Den här krämen från L300 skyddar mot solen och innehåller även Hyaluronsyra som ger fukt och fasthet. ANNONS Här kan du köpa den.

14. Lätt och skön på huden

Loccitan dagkräm med spf

En lätt kräm gjord på sheasmör, från L’Occitane. Gör huden mjuk och skyddar den samtidigt mot solens strålar med sina 15 spf. ANNONS Här kan du köpa den.

Läs mer:

Annons