Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Det här är ”glass skin” – och så fixar du till looken

20 maj, 2021 
kvinna med hatt och fin lyster i huden
Drömmer du om en hud som glänser likt blankputsat glas? Då ska du kika österut. Vi har samlat knepen som ligger till grund för den vackra koreanska hudlooken.
Annons
Fem skönhetstrender vi helst glömmerBrand logo
Fem skönhetstrender vi helst glömmer

Som många andra skönhetstrender de senaste åren är begreppet "glass skin" också ursprungligen från Korea. Det innebär en slät, ren, klar, jämn, plumpad och djupt återfuktad hudfinish som blänker av fräsch lyster. Låter det som en dröm? Här är knepen som hjälper dig.

Hudvården

Det finns inga genvägar, för att få en riktigt fräsch hy så behövs bra hudvård. Det här är den koreanska rutinen till en glasliknande hudfinish.

Dubbelrengöring: Tvätta ansiktet först med en oljerengöring eller balmrengöring och följ sedan upp det med en rengöring som löddrar, t ex gel eller mousse.

Exfoliera: Du behöver bli av med döda hudceller men det gäller att inte överarbeta huden. Ett par gånger i veckan med en mild ansiktspeeling räcker.

Annons

Ansiktsvatten: Återställ pH-balansen och få resten av hudvården att gå ner lättare i huden. Välj helst ett ansiktsvatten utan alkohol.

Essence: Det här är en ganska ny typ av produkt för oss i väst men i Asien har man sedan urminnes tider använt essence för att ge huden fukt på djuper. Den här lättflytande formulan är ibland likt en gel, ibland som ett vatten och ibland mer som en tunnare lotion. För en riktigt fin "glass skin"-effekt klappar du in ett par lager innan du fortsätter med resten av rutinen.

Serum: Här är det toppen med ett antioxidantrikt och återfuktande serum som ger lyster från insidan.

Ansiktscreme: Sist dags för ansiktscreme. Om du inte använder en med solskyddsfaktor så är det bra att toppa med det.

Ansiktsmask: Några gånger i veckan är det dags att boosta huden med en mask. Här gäller det att välja variant efter vilken hudtyp du har. Är den fet/kombinerad kan en lermask passa bäst medan en torr hy behöver mer fukt.

Annons

Makeupen

Det finns numera makeupprodukter som ger den där glasliknande finishen på huden. Här är tre vi gillar:

multifunktionell gel med glasliknande finish

Infinity Glass från LH Cosmetics är en glossig gel som ger ren klar glans, du kan lätt mixa den med din foundation för att få extra fräsch lyster men också använda ovanpå läppstift eller ögonskuggor där du vill ha glasblank finish. Ca 249 kr/25 ml och du hittar den här (reklamlänk).

highlightergel som ger kristallglans till huden

Glass Glow Shinelighter från Beautyblender är en transparent, oljefri och icke kladdig gel som du lätt sveper över kindben eller andra partier du vill ge kristallklar lysterfinish. Ca 269 kr och du hittar den här (reklamlänk).

highlighterstift utan glitter men med fin lystereffekt

Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier är en silkeslen highlighter i vårdande gelformula som är lätt på huden och ger klar fräsch lyster. Ca 560 kr och du hittar det här.

Annons