Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

07 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografJohn Angelillo/UPI/Shutterstock
Det svänger snabbt bland trenderna i skönhetsbranschen, och det som var inne igår är det inte nödvändigtvis idag.
Här är stegen i smink– och hudvårdsrutinerna som många nu har tröttnat på.
Annons
TV: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021Brand logo
TV: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Maxade hudvårdsrutiner

Länge har trenden varit att ha en riktigt lång hudvårdsrutin – och ibland till ingen nytta. Du ska alltid göra det din hud mår bra av, men allt fler upptäcker att devisen ”less is more” fungerar bra med hudvård. Fokusera på att ha produkter av god kvalitet som gör skillnad, och skala bort några steg i din hudvård.

Överdriven highlight

Att se återfuktad ut och ha en hud med mycket lyster är en trend vi har sett länge, och som håller i sig. De maxade metalliska highlightsen som ser ut att kunna signalera till månen, de stoppar vi dock tillbaka i byrålådan. En mer intensiv highlighter kan passa till en festsminkning, men det blir lätt för mycket av det goda.

Soap brows

Att soap brows står med här betyder inte att vi ska noppa bort alla bryn vi har och återgå till 90-talstrenderna – det handlar bara om att mjuka upp och nyansera den tidigare trenden.

Annons

– Den laminerade ögonbrynslooken hänger fortfarande med, eftersom lyfta bryn öppnar upp ögonen och alltid är smickrande. Däremot kommer trenden ta en mjukare skepnad än soap brows, som faktiskt kan se tvådimensionella ut, säger ögonbrynsexperten Dani Kimiko Vincent.

”Blött hår”-looken

Att styla håret i ett blött backslick, som ser ut som om man precis klivit ut ur duschen, har varit en stor trend på röda mattan och bland kändisarna under en längre tid – speciellt hos de som har kort hår. Nu verkar trenden vara på utdöende, och lämna plats åt med voluminösa frisyrer.

Godis-manikyr

Det senaste året har många tyckt om att måla sina naglar i olika färger, antingen i regnbågens alla färger eller i olika toner av samma färg. Det är nu på nedåtgående bland nageltrenderna, som nu premierar naglar som ser ut som rymden i stället.

Omåttlig contouring

De största contouring-trenderna – tänk Kim Kardashian – har redan passerat, men det försvinner ännu mer. Glammigt Instagram-smink får ta baksätet när mer naturligt och mjukt smink tar täten under 2022.

Källa: Pure wow.

5 skönhetstips för våren

  1. Ett av de viktigaste stegen i skönhetsrutinen är att alltid se till att avsluta med solskydd. Det skyddar både mot solens farliga strålar och dämpar hudens åldrande.
  2. När solen tittar fram vill de flesta passa på att få lite färg. Istället för att pressa på stranden så kan det vara värt att testa brun-utan-sol. Det finns i många varianter, texturer och styrkor.
  3. Glöm inte att regelbundet tvätta dina makeup-borstar. Annars samlas det lätt smuts och bakterier där, som inte är bra för huden. Det enklaste är att bara tvätta med diskmedel och vatten men det finns även speciella rengöringar som är specifikt anpassat för makeup-borstar.
  4. Våra fötter får inte alltid tillräckligt med uppmärksamhet. Investera i en vårdande och mjukgörande fotkräm. För den med mycket förhårdningar finns det exfolierande fotmasker, som kan peela bort den döda huden.
  5. Finns det någon årstid då suget efter färg är extra stort, så är det på våren. Passa på att frossa i fina vår-färger, både på naglar och makeup.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Se också: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu
Annons