Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu
0:51

Efter reklamen: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

(0:51)

Slå på ljud

För många kvinnor är mascara den enda sminkprodukten de inte vill vara utan – att applicera några lager mascara på morgonen gör helt klart att blicken öppnas upp och man ser både piggare och mer fokuserad ut.

Men trots att vi dragit på mascara varje dag sedan tonåren, så har vi kanske inte optimerat hur den ska appliceras. Nu sprids ett smart knep för att ta på mascara, som gör att fransarna blir både fylligare och ger ett längre intryck. Det ska också fungera för att få fransarna att hållas böjda hela dagen.

Som många andra sminkknep nu för tiden började trenden på sociala medier-appen TikTok, men har sedan dess spridit sig som en löpeld.

Skönhetsexperten om myterna inom branschen

Så använder du mascaraknepet

Det var kontot ”makeupbylxna” som först visade tricket, som hon kallar för ”zick-zackande”. Det hon gör är att hon lätt stramar ut ögat med ett finger vid yttre sidan av ögonlocket, och sedan applicerar mascara med borsten på högkant i en zick-zackande rörelse. Sedan håller hon mascaraborsten som vanligt och applicerar ett lager till på det vanliga sättet.

Smarta sminket att satsa på efter 40

Knepet gör att varje frans får ett lager mascara, och håller också upp fransarna bättre, för att undvika att de sticker rakt ut efter ett tag. Det bästa är att du inte behöver köpa några nya produkter eller addera extra steg i din sminkprocess – det handlar bara om hur du applicerar din favoritmascara!

Källa: Elle.

Mest läst