Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Smarta mascaraknepet som gör fransarna längre

29 okt, 2021 
AvAino Oxblod
AvJosefin Westin
FotografPexels.
Längre fransar med den rätta mascaran
Vill du ge intrycket av längre och fylligare fransar?
Nu sprids ett smart mascaraknep som får alla att applicera sin mascara på ett nytt sätt!
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

För många kvinnor är mascara den enda sminkprodukten de inte vill vara utan – att applicera några lager mascara på morgonen gör helt klart att blicken öppnas upp och man ser både piggare och mer fokuserad ut.

Men trots att vi dragit på mascara varje dag sedan tonåren, så har vi kanske inte optimerat hur den ska appliceras. Nu sprids ett smart knep för att ta på mascara, som gör att fransarna blir både fylligare och ger ett längre intryck. Det ska också fungera för att få fransarna att hållas böjda hela dagen och ge längre fransar.

Som många andra sminkknep nu för tiden började trenden på sociala medier-appen TikTok, men har sedan dess spridit sig som en löpeld.

Så använder du knepet för längre fransar

Det var kontot ”makeupbylxna” som först visade tricket, som hon kallar för ”zick-zackande”. Det hon gör är att hon lätt stramar ut ögat med ett finger vid yttre sidan av ögonlocket, och sedan applicerar mascara med borsten på högkant i en zick-zackande rörelse. Sedan håller hon mascaraborsten som vanligt och applicerar ett lager till på det vanliga sättet.

Knepet gör att varje frans får ett lager mascara, och håller också upp fransarna bättre, för att undvika att de sticker rakt ut efter ett tag. Det bästa är att du inte behöver köpa några nya produkter eller addera extra steg i din sminkprocess – det handlar bara om hur du applicerar din favoritmascara! Så vips får du längre fransar.

Källa: Elle.

Så får du längre fransar – 5 tips

  1. Böj dina ögonfransar rätt och dina fransar kommer upplevas som längre. Raka fransar upplevs som kortare och alltså gör att de ser kortare ut än de faktiskt är. Men det räcker inte bara att böja fransarna. Du måste böja dem rätt med en ögonfransböjare för att få ett bra resultat. Börja med att böja längst in vid fransraden och flytta sedan ögonfransböjaren några millimeter och böj igen. Upprepa den här proceduren hela vägen till topparna av fransarna.
  2. Lägg en tunn eyeliner, en svart skugga eller att du fyller i lite lätt mellan fransarna om du är ute efter en look där fransarna ska stå i fokus.
  3. Använd mascaran som tipset ovan. Glöm inte bort att måla mascara på hela fransen för att få längre fransar. Det är lätt att missa längst in vid rötterna. Använd gärna en zickzack-rörelse. Glöm inte heller att måla fransarna från ovansidan. Titta lätt nedåt och dra med mascaraborsten.
  4. Ljus ögonskugga gör att dina fransar syns mer och upplevs som längre.
  5. Applicera ett ögonfransserum varje dag, som en eyeliner. För de allra flesta brukar fransarna gynnas av serumet och blir fylligare.
Annons