Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

02 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSean Patrick/Pexels
Kvinna som sminkar sig
Sminktrender kommer och går, och även om det känns som att en look är här för att stanna så kan den snabbt vara ute igen.
Här är trenderna som kändes så heta för några år sedan – som sminkproffsen lämnat helt!
Annons
TV: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
TV: Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Trender kommer och trender går – även inom sminkvärlden. Medan vissa stilar och färger bara syns ett kort tag, så kan andra hålla i sig i flera år innan de börjar kännas otrendiga. Som med allt annat ska man såklart själv välja vad man känner sig snygg i och strunta i trenderna om man vill – vi är många som hittat en sminkstil vi trivs i och håller oss till den. Men här är sminktrenderna som alla pratade om för några år sedan, som skönhetsprofilerna och sminköserna nu har jobbat sig bort från!

Heltäckande matt concealer

Närt Tarte släppte sin Shape tape-concealer 2016 slog den ner som en heltäckande bomb i sminkvärlden. Plötsligt lanserade alla concealers som skulle täcka allt, och helst ha en matt finish. Sedan dess har branschen dock successivt börjat jobba sig ifrån den looken – först genom heltäckande med återfuktande concealers, och nu på sista tiden med produkter som har mindre täckning och ger ett mer naturligt resultat.

Annons

Perfekta ögonbryn

Kim Kardashian satte trenden att ha helt perfekta och precisa ögonbryn, något som kräver flera olika produkter och ganska mycket tid. Sminkören Rick DiCecca märker att allt fler av hans klienter vill ha bry som är lätta att fixa själv.

– De flesta av mina kunder är kvinnor med karriärer, som är chefer på företag. De har liv, de har ban. Vem har tid att göra perfekta precisa ögonbryn?

Istället har det blivit allt vanligare med buskiga naturliga bryn, där stråna får ta plats.

Kim Kardashian gjorde att alla ville ha perfekt skulpterade ögonbryn.

Fejkfräknar

Fejkfräknar kan man kanske räkna som en av de där sminktrenderna som inte höll särskilt länge. Tanken är god, för det är ju fint med fräknar, men resultatet blev tyvärr allt för ofta påskkärring.

– De ser hemska ut, jag har bara sett andra sminkproffs klara av att göra dem, säger sminkösen Theresa Novicky.

Annons

För ljus smink under ögonen

Att man ska ha concealer i en ljusare nyans under ögonen är något de flesta fått höra och tagit fasta på. Den ljusare färgen ska ge ett uppiggande intryck. Men i praktiken ser det oftast onaturligt ut, och nu har sminköser övergått till att ha concealers i samma ton som den riktiga huden när de sminkar klienter.

– Concealers under öginen som är alldeles för ljusa ser onaturligt ut, och viktigast av allt är det inte smickrande.

En för ljus concealernyans är osmickrande.

Glitter överallt

Under 2018 och 2019 var det glitter som gällde – överallt och i överflöd. Det skulle vara synligt glitter på läpparna, ögonen, kinderna och till och med i hårbotten. Men med coronapandemins framfart försvann fester och festivaler, som var de naturliga platserna för att rocka looken. Ingen vill ha glitter i hela ansiktet på hemmadejten.

Överdrivet färgglatt

Färg är fint, men för mycket av det goda kan lätt bli... för mycket. Man behöver absolut inte använda sig av bara naturliga nyanser i grå- och brunskala, men smäller du på med alla färger på en gång kommer looken framstå som daterad.

– Jag älskar färg, men det finns en tid och en plats för dem. Inte alla färger, och framförallt inte alla på en gång. Vi lämnar regnbågsögonskuggan i 2019 där den hör hemma, säger sminkösen Kerrin Jackson.

Makeup-artisterna säger nej till regnbågssmink.
TV: Se 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sigBrand logo
TV: Se 10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig

Källa: The List

Annons