Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så gör du den perfekta sotningen – för dig med mogen hy

10 sep, 2023 
leende kvinna med sotade ögon i brunt
.Enkla knepen som ger dig en snyggt mjuk och modernt sotad ögonlook
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Tycker du att sotad ögonlook ser fint ut men känner att svart blir lite för hårt? Då ska du definitivt testa att sota ögonen med höstens hetaste färg - brunt. Det här är dessutom den perfekta och mest smickrande nyansen mot en mogen hy eftersom det blir mjukare samtidigt som ögonen framhävs. Dessutom är det väldigt enkelt. Vi guidar dig till hur du får en riktigt snygg brun sotad ögonlook.

5 enkla steg till en brun sotad ögonlook

1. Har du en ögonskuggsprimer är det alltid bra att börja med det. Alla produkter som du lägger ovanpå kommer att gå på smidigare och lägga sig jämnare. Dessutom kommer de att sitta mycket bättre, du slipper skugga som samlar sig i globlinjen efter någon timme.

2. Svep en ljusbeige skugga över hela ögonlocket, även en bit ovanför globlinjen.

Annons

3. Rama in ögonen med en brun ögonpenna, arbeta in den även vid fransrötterna och måla den också under ögonen. Vill du ha lite mer festkänsla kan du välja en bronsig nyans, det är också väldigt fint till mogen hy och ger lite extra glitter till ögonen.

4. Arbeta in en mörkt brun skugga ovanpå din ögonpenna och tona ut kanterna ordentligt uppåt så att det blir en sotig effekt. Vill du förlänga ögat kan du även dra ut färgen en aning vid yttre ögonvrån så att du får en mjuk och suddig vinge. Det gör looken än mer modern. Brukar skuggan falla ner under ögonen när du sminkar dig? Ett tips är att hålla en puderpuff mot huden medan du borstar på skuggan så slipper du städa upp efteråt.

5. Avsluta med att borsta flera lager av svart mascara på fransarna för kontrast. Vill du ha en mer mjuk och naturlig look? Då väljer du istället brun färg på din mascara.

Perfekta produkterna för brun sotning till ögonen

perfekt palett för att skapa en brun sotad ögonlook

Hos Lancôme hittar du ögonskuggspaletten Hypnôse Drama Eye Shadow Palette med puderskuggor som är nästan krämiga i konsistensen och därför väldigt lätta att arbeta med även om huden inte är helt slät. I varianten Nude Sculptural har du den perfekta färgkombinationen både för att göra en brun sotning till vardags och för att festa till denna.

Annons

Hypnôse Drama Eye Shadow Palette i Nude Sculptural från Lancôme kostar 665 kr och ANNONS du hittar den här.

dubbel ögonskuggsborste att sota med

Underbart verktyg att arbeta med när du ska lägga på ögonskugga är Dual-Ended Eyeshadow Brush nr 8 från Rose Inc. Toppen på båda penslarna är formade för att likna fingrets topp och följer verkligen ögat på ett skönt sätt. Stråna är också tätt packade vilket gör att du verkligen kan jobba in pigmenten och tona snyggt.

Dual-Ended Eyeshadow Brush nr 8 från Rose Inc kostar 335 kr och ANNONS du hittar den här.

Tips! Vill du göra den bruna sotningen mer festlig? Det gör du enkelt med lite glittrig skugga i guld eller brons som du trycker dit vid inre ögonvrån.

Annons