Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nageltrenderna hösten 2021 - färgerna och lacken att satsa på

07 okt, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografmaria orlova/pexels
Snygga naglar 2021
Vilka är de hetaste färgerna och snyggaste manikyr-trenderna? Vi kollade vad proffsen har på naglarna med den här säsongen. Låt lackfesten börja!
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Vinrött, ockra och rost är klassiska höstfärger till naglarna. Och de dyker upp även den här säsongen. Men vad är nytt? Vi frågade Sveriges nageldrottning Frida Selkirk vilka de snyggaste färgerna och roligaste trenderna är på nagelfronten. Här är hennes tips!

Allt är grönt

- Förutom de klassiska höstfärgerna ser vi mycket chokladbrunt, mörkblått och alla toner av grönt.

mjukt salviagrönt nagellack från OPI

My Studio's on Spring från OPI kostar 185 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
essies snygga antikgröna lack med guldskimmer

Grön ton på den här säsongens stora nagellackssnackis - High Voltage Vinyl från Essie är en glimrande cool antikgrön med guldinslag. Den kostar 129 kr och finns här (reklamlänk).

dovt mörkblått nagellack från depend

Vill du gå mer åt det blå hållet finns det här fina lacket i dovt gråblå från Depends höstkollektion Femme Revival. Det har nr 676 och kostar bara 29 kr. Du hittar det här (reklamlänk).

Annons
midnattsblått nagellack från HM

Vill du ha riktigt mörkt blått, nästan svart, ska du kika på Indigo Ink från HM som är ännu mörkare än det ser ut som på bilden. Det här är ett riktigt prisvärt lack som just nu bara kostar ca 20 kr. Du hittar det här.

Het nageldesign

- När det kommer till mönster fortsätter trenden med så kallade waves och swirls men på ett nytt sätt. Istället för kontrastfärger och pasteller ser vi mer av dessa mönster i en och samma färg, t ex grönt.

Världen kan helt enkelt inte få nog av den franska manikyren och framför allt varianten Funky French. Den kan varieras i oändlighet och ger verkligen naglarna det där lilla extra. Här ovan Frida Selkirks nageljobb på stilproffset Emilia de Poiret.

Annons

- En rolig sak är att man-icuren är hetare än någonsin. Vi ser fler och fler män i nailart - så kul! Och de är modiga med smileys, stjärnor, text och symboler i en salig röra.

Bubblare: Naturligt med en twist

Under pandemin älskade vi att lacka med starka färger.

- Det var som att folk hade ett trängande behov av glada färger. Men nu börjar beige börjat smyga sig in igen.

Här är några mer naturliga nagellooker att inspireras av.

Lily Rose Depps satsade på en väldigt manikyr på Met-galan härom veckan. Den är signerad en av nagelvärldens stora stjärnor just nu: japanska Mei som gör naglarna på både modeller inför visningar och stjärnor till röda mattan.

Vill du ha liknande men ändå med en twist kan du testa det som kallas fransk fade, här ovan från svenska nagelkedjan Nail Democracy.

Ytterligare en variant av den mer naturliga nageltrenden är en naken eller beige nagelbädd med ljusa detaljer, som här med vita grafiska linjer.

Annons

Vill du ha en mer naturlig nagel men med en mer modern känsla är de chokladbruna, kaffetonade och mjukt mauvetonade lacken ett tips. Här två av höstens finaste.

chokladbrunt nagellack från OPI

Espresso Your Inner Self från OPI kostar 185 kr och finns här (reklamlänk).

mjukt mauvelila med gråton från essie

Sound Check you Out från Essie kostar 129 kr och finns här (reklamlänk).

Annons