Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

4 fina makeuptrender våren 2021

28 jan, 2021 
Makeuplooken på Chloé vårvisning hade fokus på rejält svartmålade ögon.
Ladda huden med fukt, vässa dina svarta ögonpennor och investera i ett par knalliga skuggor om du vill hänga med på vårens makeuptrender. Svårt att tro just nu men de väntar runt hörnet.
Annons
Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas

När snön yr utanför hemmakontoret känns det ändå hoppfullt att ge en liten tanke till våren. Och just det bjöd Sephora på i veckan då de presenterade alla nyheter som är på gång. Den danske makeupartisten Regitze Krabbe bjöd dessutom på omnågra av de starkaste makeuptrenderna som vi kan vänta oss. Jag fastnade för dem alla då de för en gångs skull känns lätta att ta till sig även om man inte är 15. Kika här.

Uppgraderad hudkänsla

En bra hudvård är alltid grunden till en fräsch och klar hud.

Vi går från skimrande highlighter-looken och glashud och satsar istället på den nya trenden som döpts till Dolphin Skin, såklart på grund av sina likheter med detta vackra djur. Fokus här är jämn, len, kristallklar och mycket återfuktad hy med superlyster men utan något skimmer. Hur man får det? Ett knep som lägger grunden är fukt i lager, perfekt då att stoppa in ett essence i rutinen. Kombinera med tunna skira lager av hudvårdande basmakeup och transparenta glowstift som adderar glitterfri lyster. Om det står matt eller puder på foundationflarran - stoppa ner i lådan igen även om du vill fixera basen. Då är det bättre att investera i en lystergivande setting spray och avsluta med, något du bl a hittar hos Urban Decay och som Milk Makeup kommer med snart.

Annons

- Det är en naturlig hudkänsla men du vill ändå ha kvar effekten hela dagen, menar Regitze.

Det vackra djuret som fått ge namn till den senaste trenden på makeupfronten - dolphin skin.

Helt enkelt färg

I Tom Fords kampanj för vårens kollektion har hela modellernas ögonlock svepts över med pastellig metallskugga som verkligen lyser upp.

Klara härliga toner på locken är en av vårens finaste trender. Enkelt att fixa dessutom, du behöver nämligen inte jobba så mycket mer än att smacka på färgen och det är klart, möjligtvis kaosa till kanterna lite eller vifta något med din blending borste. Det ska inte se ordentligt ut, som så mycket annat inom makeuptrenderna den här våren.

Annons

- Ingen eyeliner eller struktur bortsett från ett lager av din favoritmascara, säger Regitze.

Klara skuggor utan skarpt målade kanter var modellen på Jonathan Cohens vår- & sommarvisning, makeup från Inika. Foto John Castillo.

Tycker du det känns vågat med ljusblått eller kanariegult så välj en konsistens som ger en mer skir finish som Tom Fords skimrande look överst.

- Det är ett nytt och softare sätt att bära färg, förklarar Regitze.

- Så här har vi tidigare använt mer neutrala nyanser medan färgstarkare skuggor lagts mer strukturerat. Tänk dig tvärtom. Strukturerade neutraler och molnlika starka nyanser.

Bärfläckade läppar

Bara en liten dutt av bärtonat läppstift mitt på munnen, det hade Ulla Johnsons modeller på visningen i New York.

Hoppa över läppennan, tryck fast läppstiftet och mjuka upp det runt konturerna för en modern och inte för skarp läpplook. Det fina är att detta fungerar på alla typer av läppar. Regitze menar att en fyllig läpp inte är det viktiga här. Och hon fortsätter:

Annons

- Som bonus sitter färgen kvar och smetas inte ut även om du måste bära mask över munnen.

Ladda med svart

En av Chloes modeller med en riktigt snygg laddning svart penna runt ögonen.

- Svart har spelat supporting actress ett bra tag nu, konstaterade Regitze.

- Men det är slut nu för svart är tillbaka på allvar.

Hon förklarar att det är pennorna som ska fixa looken åt dig, inte flytande eyeliner. Varför det? Jo, precis som med mycket annat den här våren får det inte bli för tillrättalagt.

Diors look är skapad av husets kreative makeupartist Peter Philips.

- Måla svart penna på vattenlinjen och gör den gärna lite messy, tipsar hon.

Regitze Krabbe har koll på vårens trender hos Sephora.

Läs mer:

Annons