Whitney Buha fick misslyckad botox.

Att använda sig av botox och fillers i ansiktet för att se yngre och fräschare ut är något som blir allt vanligare, inte minst bland kändisar, profiler och influencers.

Nu vill den amerikanska influencern Whitney Buha varna kring riskerna som kommer med att göra skönhetsingrepp med botox. Hon hade själv använt nervgiftet under en period – men vid hennes senaste besök hos skönhetskliniken gick något helt fel.

Foundation till budgetpris – 5 bästa under 300 kr

På sin blogg Something whitty och sina andra sociala medier har Whitney delat med sig av sina erfarenheter. När hon i mars skulle toppa upp botoxen i ansiktet så sattes injektionen på fel ställe nära hennes öga, vilket nu har gjort att hon inte kan öppna sitt vänstra öga ordentligt, medan det högra ögat är vidöppet.

– Det här är så pinsamt, och jag vill verkligen inte visa det här, men alla säger ”kan vi snälla få se”. För många av er använder botox och visste inte att detta var möjligt. Jag visste inte att det var möjligt heller, säger hon i en video på sociala medier.

Whitney berättar att hon efter sitt senaste besök märke att hennes vänstra ögonbryn inte var lika högt som hennes högra. Hon gick då tillbaka till kliniken och fick mer botox för att jämna ut effekten – men i stället hände det motsatta.

Därför ska du inte torka ansiktet med en handduk – det här kan hända

Därför är ögonen olika stora efter misslyckad botox

Influencern berättar ett en expert hon har pratat med förklarar att eftersom det vänstra ögat är delvis täckt så försämras hennes syn, vilket gör att det högra ögat håller sig vidöppet för att kompensera.

För att bli av med de ojämna ögonen har Whitney testat det mesta – vibrationer och värme mot det vänstra ögat, att tejpa ner det högra ögat, och att använda receptbelagda ögondroppar.

Nu har det gått så långt att botoxen borde börja släppa, menar hon.

– Jag känner att jag tagit mig förbi det värsta. Nu känner jag att mitt vänstra öga nästan är normalt. Mitt högra öga är lite för stort, men det är mycket mindre ögonvita som syns, det är en sak som är säker, säger Whitney Buha.

Whitney visar hur hennes öga ser ut efter misslyckad botox.

Därför får du hår på bröstvårtorna

Whitney: Många berättar att de varit med om samma sak

Läkaren Adam Kolker menar att biverkningar som Whitneys är ovanliga och temporära – det är alltså inget man behöver oroa sig för ska bli bestående. Men Whitney menar å andra sidan att hon fått höra om många som råkat ut för samma sak sedan hon berättade sin historia.

– Jag kände att det var ett bra tillfälle att utbilda andra och visa dem vad potentiella biverkningar kan vara. Efter att jag öppnade upp så fick jag så många meddelanden från personer som varit med om något liknande, säger Whitney till People.

Så här såg ögat ut före och efter den misslyckade botoxbehandlingen!