På lördag är det din dag i Stjärnorna på slottet – vad kan du berätta om den?

Det blir lite annorlunda. Vi åker iväg och spelar padel, vilket är något jag sysselsatte mig med när pandemin kom och jag inte hade möjlighet att jobba och fick mycket ledig tid. Vi ville ha en aktivitet jag gjort mycket, så jag tog med dem på det på Djursholm. Och då låg det nära till hans att åka hem till mig också, och träffa Anders. Det blev en superhärlig dag, där jag tyckte det kändes som att alla var glada och bjussiga.

Sugen på att läsa mer om Charlotte? Här möter Femina sångerskan i en djup intervju.

Hur var inspelningen av Stjärnorna på slottet?

Det var lite speciellt, med lite folk och mycket hänsyn. Samtidigt hade man börjat bli van och redan börjat tänka i de banorna. Det är inte så mycket att göra något åt, jag var snarare orolig att vi skulle behöva skita i det helt.

Det är bara inspelningar i ett. Klockan ringde klockan sju, och då var det smink och kläder och fix, följt av 2,5-3 timmar inspelning vid frukosten. Sedan raka vägen och byta kläder och nytt hår och smink inför någon aktivitet, och sen samma för lunch och middag. Det kanske fanns ett par lediga timmar, men då tog man en kopp te och fixade sig, det var inte som att man hann ta en promenad eller sova. Killarna hade kanske mer tid, men för mig och Shima fanns ingen sådan tid. Sen spelade man in till halv ett på kvällen, och då var det bara att slänga sig i sängen.

På söndag kommer din dokumentär, som skulle haft premiär i november. Varför sköts den upp?

Vi har skjutit på dokumentären eftersom jag behövt sitta i ”karantän” på grund av Stjärnorna på slottet. Det börjar utspela sig innan pandemin, när jag står och har planer för hur nästa år ska bli, och funderar över hur mycket jag vill jobba. Så småningom kommer pandemin och alla planer grusas. Då får man fundera över vad man gör i stället.

Snart tävlar du i Melodifestivalen. Vad är dina förhoppningar där?

Jag har en bra låt och jag tror att potentialen för låten är bra, men jag har varit med förut och vet att det inte handlar om enbart låten. Jag har ingen aning om hur jag blir bemött, vad som står i tidningarna innan som gör att publiken kan vända sig mot en. Det är inte riktigt så enkelt att det räcker med en bra låt. Men jag håller tummarna för final, det hade varit skitkul att få sjunga låten två gånger, jag vill få musicera.

Hur har pandemin varit för dig?

För mig blev det naturligt att fokusera på padel och min klädkollektion till exempel, för att inte bryta ihop av tristess. Sen var det skönt att vi kunde åka lite till vårt hur i Spanien under sommaren, det var skönt att kunna sola och bada om än bara på tomten.

Hur har pandemilivet med Anders fungerat?

Anders har jobbat mycket, men mycket mer hemifrån än innan, så man ser varandra mycket mer. Det har funkat jättebra, vi trivs i varandras sällskap och behöver inte skjutsa iväg varandra för att få egentid.

Vilket är ditt bästa tips för romantik i vardagen?

Det finns så himla mycket saker man kan göra sim inte är kostsamma och påfrestande – som att vara generösa mot varandra och göra frukost på sängen. Att göra de där små sakerna som man inte förväntar sig. Oftast handlar det om omtanke. Typ om man ska göra något man tycker är riktigt tråkigt, som att byta däck, att då ha någon som hjälper en. Den omtanken tycker jag är viktigare än att få blommor.

Vad är ditt guilty pleasure?

Jag har mycket. Jag älskar surt godis, är besatt av klackar... Jag älskar skönhet i alla dess former, det kan vara möbler, prydnader, stilleben. Jag älskar skönhet.

När grät du senast?

Nu måste jag tänka efter, det borde varit efter att jag sett någon film... I Stjärnorna på slottet grät jag, det är kanske inte senaste gången men senast folk såg mig böla offentligt i alla fall, haha.

Vilken skönhetsprodukt kan du inte vara utan?

Kanebo har ett fantastiskt läppbalsam som är magiskt, det känns läkande. Det funkar till allt, trasiga armbågar, blåsor allt. Den är svindyr, jag tror den kostar tusen spänn, men den är så bra. Det är något jag upptäckt på senare år.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

Jag är en sån som aldrig skulle gå och lägga mig utan att sminka av mig. Jag har haft problemhy när jag var yngre, och alltid varit jättenoga. I dag när jag är lite äldre tål min hy lite mer än när jag hade problem, men jag är fortfarande noggrann. Jag är en sån som badar i olja – när jag går och lägger mig vill jag ha jättemycket ansiktsolja och mycket kräm på läpparna. Jag tycker inte om känslan av att vara torr.

Vilket råd vill du ge ditt 17-åriga jag?

När jag var 17 år hade jag en klar bild av vad jag ville syssla med, och var rätt forcerad. Det kanske var bra, för det ledde mig framåt, man jag skulle ändå vilja säga att man inte behöver vara så forcerad, det blir bra ändå. Man ska inte bry sig så mycket om vad ändra tycker, skit i det.

Charlotte Perrelli

Gör: Artist, entreprenör

Ålder: 46 år

Familj: Maken Anders Jensen, sönerna Angelo, Alessio, Adrian och Alvin.

Aktuell: I Stjärnorna på slottet och med dokumentären Flickan från Småland. Tävlar i Melodifestivalen.

Läs mer:

Carina Bergfeldt: Folk får jämföra mig med Skavlan

Efva Attling svarar på 11 oväntade frågor

Utvald läsning

Femina