Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är allt du vill veta om Niklas Strömstedt

22 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografHenrik Montgomery/TT
vanligaste frågorna om Niklas Strömstedt
Otaliga gånger har Niklas Strömstedt prisats och lovordats för sin musik och sina insatser i tv-rutan – och nu hyllas han ytterligare i tittarsuccén Vilket liv! på TV4. Men trots att stjärnan är så omtyckt är det fortfarande inte alla som har full koll på honom. Därför svarar vi här på några av de vanligaste frågorna om Niklas Strömstedt!
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Niklas Strömstedt är en av våra mest hyllade och uppskattade artister, känd från musikgrupperna Triad och GES, och med hits som Sista morgonen, Förlorad igen, Om och Oslagbara.

Nyligen debuterade han dessutom som författare och skrev boken Vid regnbågens slut finns en katt, ihop med Lars Lerin –och katten Kerstin. Nyligen släppte han också självbiografin Om, som du kan läsa mer om här.

Niklas kan även titulera sig som programledare, och har lett publikfavoriter som Körslaget, Tack för musiken och Tillsammans med Strömstedts. Utöver det har han gästat och deltagit i många tv-program och shower – och nu på söndag syns Niklas i det populära TV4-programmet Vilket liv! med Rénee Nyberg, där han hyllas för sin långa och händelserika karriär.

Annons

Men hur bra koll har du egentligen på Niklas Strömstedt? Här är svaren på sju vanliga frågor om stjärnan!

Vilka har Niklas Strömstedt tidigare varit tillsammans med?

Niklas Strömstedt har varit tillsammans med flera svenska kändisar. År 1985 gifte han sig med Efva Attling, men paret gick skilda vägar tio år senare då Efva mött sin stora kärlek i exparets gemensamma vän Eva Dahlgren.

Niklas Strömstedt och Efva Attling

Därefter träffade Niklas Agneta Sjödin, som han blev sambo med.

Annons
Niklas Strömstedt och Agneta Sjödin

När den relationen tog slut föll Niklas och Kattis Ahlström för varandra och år 2004 förlovade de sig. Dock avbröt de förlovningen två år senare.

Niklas Strömstedt och Kattis Ahlström

Här reflekterar Niklas om varför han bara dejtat kända kvinnor.

Annons

Hur många barn har Niklas Strömstedt?

Under åren som Niklas Strömstedt och Efva Attling spenderade som gifta hann de få två barn tillsammans, sönerna Simon och Adam.

Niklas fick senare dottern Maja ihop med Agneta Sjödin.

Hur möttes Niklas och Jenny Strömstedt?

Det har nog inte undgått någon att artisten senare fann kärleken i programledaren Jenny Strömstedt. Niklas och Jenny träffades när de började stöta på varandra på samma kafé, i närheten av där de båda bodde, och en vacker dag bytte de nummer. Resten är historia och paret gifte sig år 2011.

Annons
Så träffades jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Vad hände med katten Kerstin?

När boken Vid regnbågens slut finns en katt, som sägs vara skriven av Niklas Strömstedts katt Kerstin ihop med Niklas själv och Lars Lerin, blev det stor uppståndelse.

Katten Kerstin blev en riktig kändiskatt, med nästan 100 000 följare på Instagram, men allt fick sig ett abrupt slut när Kerstin plötsligt insjuknade och somnade in i oktober, 2022. Instagramkontot är emellertid fortfarande aktivt och det delas både tillbakablickar och nya bilder på paret Strömstedts andra katt Eva-Charlotte.

Annons

Varför har Niklas Strömstedt en guldtand?

Somliga frågar sig om Niklas Strömstedt har en guldtand, och visst stämmer det.

– Ja, det är väl typ bara jag och Peppe Eng som har den kvar! Jag spelade hockey för ca 40 år sedan och råkade ut för en tripping. Åkte med tänderna rätt ner i isen, har Niklas berättat för Skönhetsredaktörerna.

Niklas Strömstedt guldtand

Att byta ut den har egentligen aldrig varit på tapeten för artisten. När han en gång änså ställde frågan till sin tandläkare, förklarade denne att det egentligen bara fanns nackdelar med att göra det.

– Det blir ju lite av en del av en själv på något vis, berättar Niklas vidare.

Hur lång är Niklas Strömstedt?

Visst kan det vara lite spännande på något vis att få reda på hur långa kändisar egentligen är? Niklas Strömstedt är 181 cm lång.

Vad heter Niklas Strömstedt på Instagram?

Du som vill se mer av Niklas Strömstedts vardag kan kolla in hans Instagramkonto @poptonen. Katternas konto hittar du under namnet @kerstinstromstedt.

Annons