Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Anders Bagge: Därför dricker jag inte alkohol längre

31 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografClaudio Bresciani / TT
Anders Bagge.
Anders Bagge är en av Sveriges främsta tv-profiler, och samtidigt en världskänd producent och låtskrivare.
Men under flera år hade han svårt att hålla sina nerver i styr och löste det med att dricka öl inför viktiga möten – men nu har han slutat helt med alkohol.
– Hela ryggen var svettig och jag var tvungen att ta tre-fyra öl för att ens våga gå in på ett möte utomlands, har han berättat för Expressen.
Annons
5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigareBrand logo
5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigare

I Sverige är Anders Bagge mest känd för sin roll som jurymedlem i Idol, ett uppdrag han haft till och från sedan 2008. Men Bagges karriär i musikbranschen tog vid långt innan dess – bara 23 år gammal åkte han till USA och jobbade för första gången. Men att som ung svensk åka till landet i väst var inte okomplicerat, och Anders Bagge handskades med ångestproblem.

– Det är kanske lätt om man hamnar ensam på hotellrum i flera månader, som alla människor och producenter på resande fot, att man känner ångest. Och då finns det en liten bar, och man tycker att det är kul att vara i den. Senare i livet kände man det, att man kunde ta ett par öl för att våga ta möten, berättade Anders Bagge när han gästade Renées brygga i TV4.

Annons

Anders Bagge slutade dricka alkohol

Anders började använda alkohol som ett sätt att lindra sin ångest, och drack till och med före viktiga möten för att hålla nerverna i schack.

– Ett tag kunde jag inte ens gå in i ett rum när det var tre stycken där, hela ryggen var svettig och jag var tvungen att ta tre-fyra öl för att ens våga gå in på ett möte utomlands. Jag hade sådan jävla press över bröstet. I dag klarar jag av det mesta, men jag att jag måste sova, äta rätt och noll konsumtion av alkohol eller någonting, har han tidigare sagt till Expressen.

I dag har Anders Bagge slutat dricka alkohol helt, och mår bättre än han gjort tidigare. Att ge upp berusningen har hjälpt hans mående tror han.

– Jag får jobba kognitivt hela tiden. Jag dricker inte alkohol nu, för jag mår bara dåligt av det, sa han i Renées brygga, och konstaterade att han mår bättre än på länge:

– Jag är skitglad nu. Jag mår jättebra. Jag kan äta bra mat, jag har mycket jobb framför mig, jag har börjat sjunga igen, och jag har liksom en fantastisk hustru och vi har fina hundar. Och det är jag glad för, säger Anders i programmet.

Annons