Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Angelina Jolie och Brad Pitt får delad vårdnad om barnen efter utdragen tvist

28 maj, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
brad pit och angelina jolie med barnen
Fem år efter uppbrottet har ex-makarna Angelina Jolie och Brad Pitts vårdnadstvist kring de sex barnen fått sin dom. Jolie går tillfälligt förlorande ur striden men tänker inte ge sig.
Annons
Angelina Jolie - 5 saker du inte visste om skådespelarenBrand logo
Angelina Jolie - 5 saker du inte visste om skådespelaren

I september 2016 gick Hollywoods största kändispar skilda vägar och en infekterad tvist tog sin början. Angelina Jolie har berättat i en intervju med Vogue India att hon sett separationen som absolut nödvändig för barnens bästa.

– Jag separerade för min familjs välmåendes skull. Det var rätt beslut. Jag fortsätter att fokusera på barnens läkeprocess, säger hon till tidningen.

Brad Pitt har samtidigt erkänt att han haft alkoholproblem under äktenskapet med Angelina Jolie.

– Jag drack för mycket. Jag kan inte minnas en dag sedan college där jag inte har druckit eller rökt på, berättade han för GQ Magazine.

Detta ska ha varit en av anledningarna till att Jolie omgående ansökte om ensam vårdnad om de sex barnen – något som skulle visa sig ta lång tid att reda ut.

Annons

anklagar Brad Pitt för våld i hemmet

Paret har tre adopterade och tre biologiska barn tillsammans: Maddox, 19, Pax, 17, Zahara, 16, Shiloh, 14, Knox och Vivienne, 12.

Angeline Jolie anklagar ex-maken för att ha utövat våld i hemmet, något rätten menar inte har kunnat styrkas. I den dom som föll på måndagen står att ”Jolies vittnesmål saknar trovärdighet i många viktiga aspekter, och den pågående vårdnadstvisten mellan de båda parterna måste få sitt slut enligt Pitts önskemål, för barnens bästa”.

Domen innebär att Pitt nu får delad vårdnad med Jolie. Till saken hör att inte alla barnen vill veta av Pitts faderskap.

Angelina Jolie tänker överklaga

I vintras valde 14-åriga Shiloh att plocka bort pappa Pitts efternamn på sina privata sociala medier-kanaler. Strax därefter tog den myndiga sonen Maddox samma beslut, samt gick ett steg längre genom att vittna mot Pitt i vårdnadstvisten.

– Vittnesmålet var inte precis till Brads fördel, och Maddox använder inte Pitt som sitt efternamn i dokumenten, utan använder bara Jolie, berättade en källa till Us Weekly

Enligt uppgifter till Page Six planerar Angelina Jolie nu att överklaga beslutet om delad vårdnad. Fortsättning följer...

Källa: Us Weekly, Bustle

Foto: TT

LÄS MER:

Annons