Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Chris O'Neill: Därför blev jag kär i prinsessan Madeleine

06 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJonas Ekströmer/TT
Sedan år 2010 har svenskarna intresserat sig för prinsessan Madeleines relation med den brittisk-amerikanska finansmannen Chris O'Neill.
I dag lever makarna ett privat liv i soliga Florida, USA – men hur startade deras kärlekssaga och varför blev de kära i varandra?
Annons
Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom årenBrand logo
Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom åren

Av de tre svenska kungabarnen i kung Carl XVI Gustafs och drottning Silvias barnaskara är prinsessan Madeleines privatliv och äktenskap det kanske mest omskrivna.

I dag lever makarna ett privat liv i soliga Florida, utan kungliga förpliktelser och förmåner.

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills kärlekssaga

Svenska prinsessan Madeleines och brittisk-amerikanska finansmannen Chris O'Neills kärlekssaga tog avstamp år 2010, då paret träffades genom gemensamma vänner i New York.

Förhållandet blev vida omskrivet i svensk media och två år senare utlystes en uppmärksammad förlovning. Den 10 juni år 2013 ringde bröllopsklockorna för prinsessparet i Slottskyrkan i Stockholm.

Chris, som tidigare hade uttryckt en rampfeber kring livet i offentligheten vid prinsessans sida, avstod då prinstiteln.

Annons

– I bland kunde jag känna att ”ah, jag älskar den här tjejen och nu måste jag anpassa hela mitt liv för den här tjejen jag blev kär i”. Det är klart att det fanns gånger, när jag kände mig obekväm... Jag kunde känna att ”jag önskar att jag inte behövde göra det här”, berättade han ärligt när han och hustrun gästade SVT:s Skavlan år 2015.

Fr v Jamie Oliver, prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, Adele och Chris O'Neill.
Fr v Jamie Oliver, prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, Adele och Chris O'Neill.

Barnen fråntas de kungliga titlarna

År 2019 beslutade Madeleines pappa att parets gemensamma barn; prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne fråntas deras kungliga titlar – och därmed även plikter och förmåner förknippade med det svenska kungahuset.

”Tidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset. Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev prinsessan på Instagram då.

Se också: 9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamlaBrand logo
Se också: 9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamla

Prinsessan Madeleines privata liv i USA

Vid tidpunkten för den ovanliga tv-intervjun bodde prinsessan Madeleine och Chris i London, men sedan år 2018 huserar de i Miami, i delstaten Florida i USA.

Annons

Prinsessan Madeleine har kraftigt skalat ner på kungliga uppdrag under några år och fick heller inte ta del av det kungliga apanaget, som redovisades (för första gången någonsin) i fjol.

Vår svenska prinsessa och hennes make Chris värnar om privatlivet och lever därefter – i ett välbärgat område, där insynsskyddade lyxvillor står uppradade bland Floridas palmer.

– Jag är faktiskt ganska blyg och jag gillar inte att vara i centrum, men som en offentlig person så vet jag att det är något jag måste ta mig igenom. Men jag brottas med det, sa Madeleine under hennes medverkan i Skavlan.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barmnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tar emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott år 2021.
Prinsessan Madeleine skalat ner på uppdrag förknippade med det svenska kungahuset och får därför inte längre ta del av det kungliga apanaget. Däremot genomför hon uppdrag lite då och då, för vilket hon erhåller ersättning. Bland annat julgranstraditionen på slottet år 2021, i samband med att prinsessfamiljen besökte Sverige för julfirande.

Chris O'Neill: Därför blev jag kär i prinsessan Madeleine

Under den öppenhjärtiga intervjun med den norsk-svenska programledaren Fredrik Skavlan berättade paret vidare om vilka egenskaper de finner mest attraktiva hos varandra.

– Det fanns en kemi, skratt och en humor som vi hittade varandra i, förklarade Chris då. Något som prinsessan Madeleine var snabb att bekräfta:

– Du får mig att skratta varje dag, sa hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons