Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anna Brolin: "Jag blir kallad fet efter nästan varje sändning"

10 jun, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Tv4
anna brolin om påhoppen, kallas fet.
Med en lång karriär både framför sig och bakom sig borde Anna Brolin gå fri från näthät. Men icke sa Nicke. Nu berättar programledaren hur den ena efter den andra ger sig på henne och hennes utseende.
Annons
Kändisarnas bästa hälsotipsBrand logo
Kändisarnas bästa hälsotips

Tv-profilen, sportjournalisten och programledaren Anna Brolin har programlett både stora sportevenemang och dokusåpor som Biggest Loser. Nu ser vi henne i Efter fem på TV4 och snart även i nya säsongen av Farmen på samma kanal.

Anna Brolin om familjelivet v.s arbetslivet

Till vardags lever Anna Brolin familjeliv med maken Jesper Rodhborn och de två sönerna Elton och Lionel ”Lio”. Och precis som andra är det inte alltid lätt att få ihop vardagspusslet.

– Jag stressar som vilken småbarnsmamma som helst. Det är ju klart att få ihop ekvationen med barn, jobb, träning … det blir stressigt. Jag släcker bränder på daglig basis, hanterar småbarns vilja och trots, berättade hon för Femina i höstas samtidigt som hon förklarade att hon försöker ta en sak i taget och inte planera för långt fram.

Annons

– Jag tycker det hjälper, att inte plocka fram för mycket onödig information, inte mer än jag behöver.

– Sedan finns det ju stressen som mitt jobb innebär, att direktsända och göra live-rapporteringar hela tiden. Men det är en positiv stress, den blir jag nästan lugn av och går igång på.

Anna brolin i farmen
Anna Brolin under inspelningen av Farmen.

Anna Brolin om elakheterna och hatet

Men trots att hon älskar sitt arbete, är inte allt frid och fröjd. Utöver att tvåbarnsmamman Anna Brolin i sin karriär inom sporten fått utstå fördomar eftersom hon är kvinna – får hon även utstå en mängd med näthat. I en ny intervju med Amelia berättar hon att människor ger sig på hennes utseende.

– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna. Finns det ingen gräns? Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så?, frågar hon sig i intervjun och fortsätter:

– Jag drar storlek 38, vilket torde anses ganska normalt. Men det verkar finnas någon sorts föreställning om att man måste vara superskinny för att få vara programledare i tv?

Jesper Rodhborn anna brolin och barnen
Anna och Jesper med barnen Elton och Lionel på premiäröppning av Gröna Lund 2019.
Annons