Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Anna Ternheim om barn och familj – och okända kopplingen till Gotland

13 dec, 2022 
AvJosefin Westin
Anna Ternheim om att få barn och hennes familj
Artisten Anna Ternheim har blivit känd både internationellt och på hemmaplan i Sverige.
Men hennes barn och familj håller hon privat.
Här är allt du vill veta om Anna Ternheim, hennes barn, familj och okända kopplingen till Gotland.
Annons
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022Brand logo
Här är alla artister i Så mycket bättre 2022

Anna Ternheim växte upp i Sollentuna utanför Stockholm med sina föräldrar Claes och Britta Ternheim. Redan som 10-åring började hon spela gitarr och sjunga. I gymnasiet utvecklades musikintresset till något väldigt starkt.Hon hade precis börjat studera till arkitekt på Arkitektskolan i Stockholm när hon under sin första terminen 2004 blev erbjuden skivkontrakt och hoppade av studierna för att bli musiker på heltid.

Sedan dess har Anna Ternheim hunnit släppa sju album som spridits över hela världen. Hon är i dag en världsartist med hits som ”Shoreline” och ”What have I done” och är aktuell på hemmaplan med sina tolkningar i Så mycket bättre.

Anna Ternheim om att få barn

Men få känner till särskilt mycket om Anna Ternheims privatliv. I Så mycket bättre öppnar hon upp om hur hon har förändrats som artist sedan hon blev förälder.

– Jag kämpar med mitt artistego just nu. För jag har haft obegränsat med tid och frihet. Att kunna göra vad jag vill, när jag vill. Nu har jag blivit mamma och då är det liksom en ny boss i hemmet och i livet. Artistjaget får stå tillbaka lite, berättar hon.

Annons

Anna Ternheim har i perioder av sitt liv bott utomlands, i New York men också Buenos Aires. Hon har sökt sig till nya platser för att få inspiration och gärna gett sig ut på långa turnéer, framför allt i Europa.

Det har varit nödvändigt i perioder. För man har varit tvungen att få nörda in på det man gör, säger hon i Så mycket bättre.

Ternheim tänkte hålla sonen hemlig

Anna Ternheim fick sin son Axel under 2020 och avslöjade nyheten på sin Instagram. Hon funderade dock länge på att inte nämna honom alls utan hålla honom hemlig och helt utanför offentligheten. Sonen Axel föddes under sommaren men i december, samma år, valde hon att berätta om honom. Hon la ut en bild på sig tillsammans med sitt barn och skrev:

”Så det här hände under sommaren och förändrade allting. Jag hade tänkt hålla honom hemlig till hans 18-årsdag, men han är min bästa hit och största kärlek”, skrev Anna på Instagram.

Vem har Anna Ternheim barn med?

Pappan till Anna Ternheims barn är fotografen Chris Shonting från New York. Han är också den som tar alla Anna Ternheims pressbilder.

Annons

I sista programmet av Så mycket bättre nämner Anna Ternheim sin pojkvän. Artisterna får nämligen tackvare nyckelharpspelaren Mats Wester i Nordman möjlighet att bekanta sig med folkmusik och lite annorlunda musikinstrument. Det gjorde så pass mycket intryck på Anna Ternheim att hon ville visa ett klipp när Göran Hallmarken spelade på vevlyra.

– Jag skickade ett klipp till min kille på Göran Hallmarken. Han är metalfan, säger Anna Ternheim om sin kille.

Anna Ternheims kille är från USA och engelsktalande och svarade:

”Stay close to them. That's the most metal you are going to get.”

Han skämtade och menade att Anna skulle hålla sig nära folkmusikerna för det är så nära metalmusik som hon kunna komma bland artistern. Alla artisterna kring Så mycket bättre-bordet utbrast i skratt när hon berättar om sina sms med sin pojkvän.

Anna Ternheim och hennes kille Chris Shointing
Anna Ternheim och hennes kille Chris Shonting under Polarpriset 2016.

Okända kopplingen till Gotland

Anna Ternheim gjorde debut i Så mycket bättre 2022 där artisterna tolkar varandras musik på pensionatet Grå Gåsen på Gotland.

Men Anna har ett långt förhållande till Gotland och ön är något som står henne väldigt nära även privat. I en intervju med tidningen Hela Gotland avslöjade hon att ön var mycket speciell för henne. Inte minst med tanke på hennes barn Axel.

– Jag har varit mycket här med mamma och pappa, min första skiva spelades in här, och min son Axel föddes här för två år sedan, säger Anna Ternheim till Hela Gotland.

Annons