Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Aron Andersons ilska efter elaka orden om hans medverkan i Let's dance

24 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Aron Andersons ilska efter elaka orden om hans medverkan i Let's dance
Aron Anderson är den första rullstolsburna personen att medverka i Let's dance. Hans medverkan har mötts av värme och kärlek men också elaka påhopp – något han nu ryter ifrån mot.
Annons
Här är alla vinnare av Let's DanceBrand logo
Här är alla vinnare av Let's Dance

Let's dance är igång med ännu en säsong. I lördags såg vi årets startfält ta sina första danssteg i det direktsända programmet, under ledning av Petra Mede och David Lindgren. Bland de tävlande finns bland annat Mia Parnevik, Eric Saade och Aron Anderson.

Den sistnämnda är den första rullstolsburna personen att medverka i programmet. Han har mött massvis av kärlek och värme från tittarna för sin medverkan i programmet, men han har också fått motta mindre varma kommentarer.

Ryter ifrån efter påhoppet

I ett inlägg på Instagram visar Aron Anderson upp en elak kommentar han fått från en tittare som menar att han inte har något att göra i programmet, i och med att han är rullstolsburen. Och Aron svarar att det är just därför han är med.

Annons

”Uppskattningsvis lever 15% av jordens befolkning med någon form av funktionsnedsättning. Det är 1,2 MILJARDER människor. Jag tvivlar på att du är en av dem men du har garanterat någon i din närhet som inte riktigt är “normal”. Anledningen till att jag tackade Ja till att vara med och dansa på bästa sändningstid är såna som du. Jag vill nämligen visa att det inte spelar någon roll vilka förutsättningar vi har i livet utan vad vi väljer att göra med just dom förutsättningarna”, skriver Aron Anderson i det långa Instagram-inlägget.

Aron Andersson och Jasmine Takács tävlar ihop i Let's dance.
Aron Andersson och Jasmine Takács tävlar ihop i Let's dance.

”Att det inte spelar någon roll om man är funktionsnedsatt, vilken hudfärg man har, sexuell läggning eller om man bara inte pallar passa in i mallen. Och det är just på grund av såna som dig som jag och många med mig måste fortsätta slåss för våra rättigheter (och möjligheter). Och det är just på grund av såna som dig som jag kommer fortsätta göra det tills den dagen när jag inte längre får såna här meddelanden”, fortsätter han.

Annons

Stöttas av många

I samma inlägg visar han också upp massor av kommentarer som innehåller allt annat än elaka ord, för att förklara att han också möts av all den kärleken. Och ännu mer kärlek blir det i kommentarsfältet. Där stöttas han av många, bland annat den tidigare Let's dance-vinnaren Kristin Kaspersen.

”Du är FANTASTISK !!! Tack för att du är du och tack för att du inspirerar så många!” skriver hon.

Och även Let's dance officiella Instagram-konto kommenterar det hela med:

”Dans är för alla, punkt slut!”

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons