Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Beck-stjärnan Martin Wallström skiljer sig från Lisa Linnertorp

27 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter 12 år som gifta går nu Beck-stjärnan Martin Wallström och hustrun Lisa Linnertorp skilda vägar.
Paret, som gifte sig 2008, har två barn tillsammans.
Annons
Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
Fem svenska kändispar vi minns

Martin Wallström, 37, och hustrun Lisa Linnertorp har begärt skilsmässa.

Paret gifte sig för drygt 12 år sedan, 2008, och har två barn tillsammans, men väljer nu alltså att gå skilda vägar. I slutet av maj lämnade exparet in en skilsmässoansökan, och på måndagen gick den igenom hos Stockholms tingsrätt, vilket Expressen var först att rapportera.

Martin Wallström har kommit att bli på allas läppar under hösten, efter att han fått en av huvudrollerna i den senaste Beck-filmen. Han ska också spela i de kommande filmerna om kommisarie Beck.

Martin Wallströms succé utomlands – innan Beck

Vad många verkar ha missat är dock att Martin Wallström även har haft en framgångsrik karriär utomlands, då han spelat en av huvudrollerna i den kritikerrosade och prisade serien Mr. Robot tillsammans med Rami Malek. Rami Malek kom senare att vinna en Oscar när han spelade Freddie Mercury i Queen-filmen Bohemian Rhapsody. Att han skulle komma hem till Sverige och spela i filmerna om Martin Beck var dock en självklarhet för Wallström.

Annons

– Jag hade inte ens börjat spela in sista säsongen av ”Mr. Robot” när vi började prata om det. Det var väldigt tidigt. Det som lockade var så klart att det är en spännande roll och sedan att ensemblen är skitbra. Och du vet ju, ”Beck” är så stort i Sverige. Så det var de tre grejerna, har han berättat i en intervju med Expressen.

Lisa Linnertorp är också en skådespelare precis som exmaken, och har haft roller i serier som Vår tid är nu och Solsidan.

Läs mer:

Annons