Nyligen blev det klart att det kommer fyra nya filmer i filmserien om Martin Beck, där den senaste Beck – Undercover hade premiär på Cmore i november.

Med i den senaste och de kommande filmerna är skådespelaren Martin Wallström, som snabbt blivit en favorit hos den breda Beck-publiken i rollen som den mystiska Josef Eriksson.

Medan en del nog känner igen Wallström från svenska filmer som I rymden finns inga känslor med Bill Skarsgård och den romantiska komedin Ego, så har den 37åriga skådespelaren faktiskt en Hollywoodkarriär i ryggsäcken också.

Martin Wallströms karriär i Hollywood

Martin Wallström spelade nämligen rollen som Tyrell Wellick i den hyllade tv-serien Mr. Robot, med hade Rami Malek i huvudrollen. Rami Malek gick senare vidare och spelade Freddie Mercury i filmen om bandet Queen, Bohemian Rhapsody – en roll han till slut vann en Oscar för.

– Det är omtumlande. I Sverige kommer det redan fram folk till mig på gatan som har sett serien. Jag har själv inte sett alla avsnitt, men jag är nöjd med det jag gjort. Och det har varit intressant att få spela en så mörk karaktär, berättade Martin i en intervju med Aftonbladet när Mr. Robot precis hade haft premiär.

Martin Wallström med Mr. Robot-ensemblen på Golden Globe-galan.

Därför är Martin Wallström med i Beck

Men nu är Wallström alltså tillbaka i Sverige, och kommer säkert synas i mer utöver de kommande Beck-filmerna.

Att valet föll på att vara med i Beck-filmerna har flera anledningar, menar Martin – och det har varit i görningen under lång tid.

– Jag hade inte ens börjat spela in sista säsongen av ”Mr. Robot” när vi började prata om det. Det var väldigt tidigt. Det som lockade var så klart att det är en spännande roll och sedan att ensemblen är skitbra. Och du vet ju, ”Beck” är så stort i Sverige. Så det var de tre grejerna, säger han till Expressen.

Martin Wallström är gift med Lisa Linnertorp

Martin Wallström är gift med skådespelaren Lisa Linnertorp, 42, som i sin tur haft roller i Vår tid är nu, Fjällbackamorden och Torka aldrig tårar utan handskar. 2013 fick paret sonen Arvid tillsammans.

Läs mer:

Nya filmer och serier på Disney plus i januari 2021

Här har du sett Stellan Skarsgårds barn

Lena Endres beslut: Vägrar botox och ingrepp