Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anna Skipper lämnade rampljuset – efter rättegången

12 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Anna Skipper.
Med viktnedgångsprogrammet Du är vad du äter blev Anna Skipper på 00-talet ansiktet utåt för bantning i Sverige.
Men efter att ha hamnat i flera omtvistade rättegångar på bara några år lämnade Anna Skipper rampljuset.
Så lever den forna programledaren i dag!
Annons
Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu

Anna Skipper blev känd i hela Sverige med bantningsprogrammet Du är vad du äter, där hon skulle få överviktiga människor att ändra sina kostvanor för att gå ner i vikt. Programmet hade premiär 2005 och blev både populärt och omdiskuterat, då det rådde delade meningar kring hur hälsosamma hennes metoder faktiskt var, och sättet deltagarna gestaltades i programmet.

Anna Skipper och gamla maken Olof.
Anna Skipper med exmaken Olof Skipper.

Programmet sändes på TV3 fram till 2012, men redan innan det lades ner hade Anna Skipper dragit igång en rättstvist mot hälsobutikskedjan Life. Hon krävde tre miljoner kronor för att hon hade marknadsfört butikernas produkter, men till slut gav Stockholms tingsrätt rätt till butikskedjan, och Anna Skippers bolag blev till slut tvunget att stå för rättegångskostnaderna på 1,2 miljoner kronor.

Annons

Men Anna Skippers ekonomiska bekymmer slutade inte där. Efter att ha separerat från maken Olof efter 16 år som gifta hamnade de i tvist med Olofs mamma, då de lånat tre miljoner kronor av henne för att köpa en lägenhet i Turkiet, pengar de dömdes att betala tillbaka. Paret stämde också Danske bank på 450 000 kronor, men förlorade också den rättegången.

Fann kärleken efter ekonomiska kraschen

Men även om Anna Skipper hade otur med pengar, så hade hon tur i kärlek. Efter skilsmässan hittade hon en ny kärlek, affärsmannen Bob Evertse, och flyttade till Nederländerna för att bo med honom. 2015 gifte de sig på en grekisk ö.

– Det var ett fantastiskt, grekiskt, bröllop. Här har tiden stått still sedan 30 år tillbaka, så det är inga turister och bara härligt, berättade Anna Skipper för Aftonbladet 2015.

Anna Skipper med maken Bob Evertse
Anna Skipper med maken Bob Evertse 2017.

Enligt Svensk Damtidning har Anna Skipper en delikatessbutik, och håller både matlagningskurser och hälsoresor. Hon har också märket Epic spice Napa Valley, som gör kryddblandningar.

Så mycket tjänar de kvinnliga programledarnaBrand logo
Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna
Annons