Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Björn Borg och 20-åriga sonen Leo är kusligt lika – se bilderna här

19 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografJAN DÜSING/XP/TT, Anders Holmström/TT
Svenska tennislegendaren Björn Borgs yngsta son Leo Borg går i pappas fotspår och satsar på en karriär som professionell tennisspelare.
Han är dessutom slående (nästan kusligt) lik sin far till utseendet – ta del av bilderna här och se om du kan ta skillnad på dem!
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Björn Borg satte svensk tennis på kartan när han under sin framgångsrika karriär uppnådde den prestigefyllda rankingen som världsetta och kammade hem hela elva Grand Slam-segrar.

Vid 26 års ålder, i början på 80-talet, lade Björn sitt tennisracket på hyllan och driver i dag ett stort underklädesimperium.

Men en familjemedlem, nämligen yngsta sonen Leo Borg, valde att plocka upp pappas gamla tennisrack från hyllan (ja, alltså metaforiskt) – och röner just nu stora framgångar som professionell tennisspelare.

Men det är inte bara tennisgenen som gått i arv. Nej, Leo tycks även ha ärvt pappas ”flickidol”-utseende. Far- och sonduon är som kopior av varandra.

Annons

Leo Borgs gliring till Björn Borg: Slår pappa på tennisplanen

År 2002 gifte sig Björn Borg med Patricia Borg (tidigare Östfeldt) och året därpå föddes deras första gemensamma barn – sonen Leo – som yngst i en syskonskara av tre bonusbarn.

Och det var minstingen bland syskonen som skulle ärva pappas tennisgen.

I dag satsar den 20-åriga Leo stenhårt på en karriär som proffstennisspelare, och 2020 började han studera vid tennisskolan Rafael Nadal Acedemy på Mallorca.

Han satsar på en proffskarriär inom tennis och var i mars i år rankad som tolfte bästa junioren i världen. Han bor sedan 2020 i Spanien och tillhör tennisproffset Rafael Nadals akademi på Mallorca.

I en intervju med Göteborgs-Posten vid tidpunkten för studiebeskedet berättade Leo att han numera klår pappa på tennisplanen.

– Ja, faktiskt! Jag slår honom, tyvärr. Han är gammal nu, haha. Han spelar inte lika mycket, men han spelar med ett riktigt racket i alla fall ..., sa Leo Borg med glimten i ögat till lokaltidningen.

Annons
Leo Borg (t h) tillsammans med föräldrarna Björn Borg och Patricia Borg på biopremiären av filmen Borg år 2017.
Leo Borg (t h) tillsammans med föräldrarna Björn Borg och Patricia Borg på biopremiären av filmen Borg år 2017.

Leo Borgs skrällvinst mot Ymer: ”Känns fantastiskt”

Leo Borg ser minsann ut att gå en lysande tenniskarriär till mötes, även om han har en bit kvar tills han kan titulera sig världsetta. I dagsläget är 20-åringen rankad 437:a i världen.

Men trots sin betydligt lägre ranking lyckades Leo Borg slå det sju år äldre svenska tennisproffset Elias Ymer, rankad 166:a i världen, under Nordea Open i Båstad i dagarna.

Han tog därmed sin första ATP-seger någonsin och sprudlade av lycka när han pratade med pressen efteråt.

– Det känns fantastiskt, att få vinna den här på hemmaplan inför denna publik är extra speciellt. Så klart var det roligt att få möta Elias på ett sätt, men också tråkigt också man vill ju möta någon annan än en svensk, sa Leo Borg till Expressen.

Annons
Leo Borg efter vinsten mot svenska tennisproffset Elias Ymer i ATP-turneringen Nordea Open i Båstad.
Leo Borg efter vinsten mot svenska tennisproffset Elias Ymer i ATP-turneringen Nordea Open i Båstad.

Han fortsatte vidare med att utveckla hur han jobbat med den mentala biten av idrotten.

– Jag har jobbat med mitt mentala spel, jag har kanske inte varit den bästa när det kommer till de här viktiga tillfällena när man blir nervös. Hur jag hanterar vissa situationer, till exempel i tiebreak, att hålla huvudet kallt.

Likheterna med pappa Björn Borg – på och utanför planen

Leo Borg är utan tvekan pappas son upp i dagen – både sett till tennistalangen och till utseendet.

Visst är de slående lika? Avgör själv.

Björn Borg till vänster och Leo Borg till höger.
Pappa Björn Borg tävlar i Davis Cup i Båstad år 1975 (t v) och sonen Leo Borg tävlar i Nordea Open i Båstad, 48 år senare.
Annons
Annons