Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Björn Gustafsson och Alba August jobbar ihop – så funkar privata relationen

13 nov, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram
Björn Gustafsson och Alba August jobbar ihop i nya tv-serien.
”Jag ser mig som en familjeman”, slår Björn Gustafsson fast när det talas om att skaffa barn i framtiden. Just nu jobbar han tillsammans med (bland annat) flickvännen Alba August i Erik ”Jerka” Johanssons kommande tv-serie. Och nu skvallrar han om hur det är att jobba med sin flickvän, egentligen.
Annons
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen

Alba August och Björn Gustafsson spelar huvudrollerna i Erik ”Jerka” Johanssons kommande komediserie – som just nu saknar titel. I serien spelar de ett kärlekspar, vilket de också är i verkligheten. Alba och Björn fattade tycke för varandra när de filmade ihop under inspelningen av Unga Astrid. Så det är faktiskt inte första gången de arbetar ihop, och det verkar tämligen gå bra för paret att jobba så tätt ihop, igen.

– Det gick faktiskt svinbra. Det var väldigt lätt att det var hon. Vi är ju ett par i serien så det var inte så mycket vi behövde spela på det sättet. Det var intressant, vi kommer från så olika håll, det var intressant att se hennes sätt att jobba. Vi möts i en gemensam värld som inte är vårt privata liv. Det var intressant och lärorikt för min del att vara med om det här, säger han i Aftonbladet.

Den nya serien handlar om ett par som tappert försöker skaffa barn

Den kommande tv-serien kommer sändas på Dplay och Kanal 5, och den bygger på den kanadensiska komediserien How to buy a baby och som handlar om ett par som efter många försök aldrig lyckas bli gravida – och därför ska de testa att skaffa barn via IVF.

Annons

– Det finns ett stråk av allvar i serien. Sedan är manuset komiskt på många sätt, säger Björn i Aftonbladet.

Björn Gustafsson: ”Jag ser mig som en familjeman”

När Björn Gustafsson själv reflekterar över barn, och då att eventuellt skaffa barn med sin kära Alba August, skämtar han sannerligen till det:

– Jag avskyr barn! Jo, jag gillar barn, men jag har nog alltid tänkt att det är som med båtar, jag vill gärna ha en kompis som har båt, men jag vill inte äga någon själv. Det är först det senaste året eller två som jag ser mig som en familjeman. Jag tänker att jag ska ha barn, men jag funderar inte på när, men jag gillar barn. Nu har också många kompisar i min närhet fått barn så nu blir det mer biologiskt så att man tänker på det.

Det är full rulle för skådespelarparet som är bosatta i Stockholm, för de verkar av den ena inspelningen efter den andra. Just nu är Alba August aktuell i Josephine Bornebuschs långfilm Orca – som snart finns på Viaplay.

LÄS MER:

Annons