Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Blir det en Älska mig säsong 3? Här är allt vi vet

05 okt, 2020 
AvNina Nyström
Clara och Peter pussas
Har du också redan plöjt alla avsnitt som finns om Clara, Aron, Sten och de andra i Älska mig? Då undrar du såklart om det blir en fortsättning. Här är allt vi vet om planerna på en tredje säsong!
Annons
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine BornebuschBrand logo
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine Bornebusch

Älska mig är en av de största svenska snackisarna och tv-succéerna de senaste åren. Några av nycklarna till succén är att serien behandlar ämnen som berör alla (kärlek, familj och livskriser) och alla generationer kan hitta någon att identifiera sig med. Den lyckas dessutom med konsten att var både rolig och smärtsam på samma gång.

Josephine Bornebusch står som bekant för såväl manus och regi som en av huvudrollerna. Ett av kvittona på succén är att serien för några veckor sedan fick ta emot priset för årets tv-drama på Kristallen-galan.

Medan säsong ett numera går att se på SVT Play, kommer sista avsnittet av säsong två på Viaplay söndagen den 11 oktober.

Säsong 2 lämnar öppet för fortsättning

I säsong två har dramat ökats upp ytterligare – vändningarna är många, men sista avsnittet slutar till sist på ett sätt som lämnar utrymme för ytterligare fortsättning. Och Josephine själv berättade nyligen i en intervju att hon inte är främmande för att skriva fler säsonger, tvärtom.

Annons

– Jag försöker alltid tänka att man gör en säsong i taget. Att göra det man gör här och nu så bra som möjligt är viktigt. Och det är många parametrar som ska stämma. Först behöver man ha en hel story som man vill berätta. Sedan ska alla med på tåget och det ska inte krocka med andra jobb. Men jag stänger inga dörrar, det känns som att jag har mer att berätta om dem, säger hon.

Viaplay har ännu inte gått ut med några besked kring huruvida det blir en Älska mig säsong 3 eller inte, och när den i så fall kan tänkas ha premiär.

Tittarrekord för både säsong 1 och 2

Tittarsiffrorna är en viktig faktor för en satsning på fler säsonger och med tanke på hur serien levererat hittills – omedelbart tittarrekord för både säsong 1 och 2, ser det onekligen ljust ut för en fortsättning.

Kan Älska mig 3 i så fall ha premiär redan 2021?

Med tanke på att Josephine Bornebusch skrev långfilmen Orca på bara tre veckor, så känns det inte omöjligt. I den tidigare intervjun svarade Josephine dock att hon är fullbokad av andra jobb det närmaste året. Bland annat har Orca premiär i oktober samtidigt som hon arbetar med Harmonica med Jonas Karlsson, som fick skjutas på på grund av corona, och sedan ska hon göra nya säsongen av Solsidan. Men – hon sade även att hon ”utvecklar tre andra projekt”. Kan Älska mig 3 vara ett av dem?

Förhoppningsvis får vi ett besked snart!

Foto: Viaplay

Källa: Filmtopp.se

LÄS MER:

Annons