Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bonde söker fru 2023: Här är alla 7 bönderna i nya säsongen

29 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT/ TV4
Bonde söker fru 2023
Dejtingprogrammet Bonde söker fru är tillbaka med nya bönder, som är på jakt efter den stora kärleken.
Här är alla sju bönderna som är med 2023.
Annons
5 Bonde söker fru bebisar som fötts genom årenBrand logo
5 Bonde söker fru bebisar som fötts genom åren

äDet är ett nytt år och dags att presentera bönderna i Bonde söker fru 2023. Programledaren Linda Lindorff ger sig ut för 18:e året i rad för att träffar bönder på olika platser runt om i landet och som alla längtar efter att hitta den stora kärleken. Årets bönder har valts ut och den 6 april sänds första programmet av Bonde söker fru. I det programmet får tittarna bekanta sig närmare med årets bönder och efter det chans att skriva brev till dem. Bönderna kommer sedan gå igenom brevskörden och välja ut vilka personer de vill lära känna närmare.

Annons

Efter första mötet där bönderna speeddejtar sina brevskrivare får bönderna välja ut vilka de vill bjuda in till gården.

Här är bönderna i Bonde söker fru 2023

Bönderna i Bonde söker fru 2023

I Bonde söker fru 2023 är det sju bönder som tröttnat på singellivet och nu söker kärleken via programmet.

Alexander, 24 år, köttbonde, Ramsele

Bonde söker fru 2023 Alexander

Han bor i Ramsele 7 mil nordväst om Sollefteå.

Annons
 • Alexander älskar livet i glesbygden förutom att det är långt avstånd till det mesta. Han beskriver att det även medfört att det är svårt att hitta kärleken eftersom det ofta innebär att han behöver åka 20 mil enkel resa för att gå på en dejt.
 • Han har totalrenoverat sin farfars gamla hus och byggt en egen bastu vid Fjällsjöälven, som gården gränsar till.
 • Han stannar gärna upp i vardagen och njuter av de små sakerna i livet. Drömmen är att hitta en flickvän som uppskattar livet på gården lika mycket som han gör.
 • Hans stora passion i livet är lastbilar och den årliga lastbilsträffen i Ramsele är årets höjdpunkt. Han gillar också friluftsliv, snöskotrar och skidåkning. Han älskar även 80-tals musik.

Mimmi, 28 år, köttbonde, Öland

Bonde söker fru 2023 Mimmi

Hon bor på Ölands sydligaste udde.

 • Mimmi är utbildad mathantverkare men nu ligger hennes fokus på lantbruket och djuren. Hon bodde en sväng i England och i Jämtland innan hon återvände till familjegården.
 • Livet på gården erbjuder spännande projekt och Mimmis dröm är att renovera familjens sekelskiftetshus tillsammans med sin framtida pojkvän.
 • Hon älskar att jaga och köra mc, gärna på Ölands smala grusvägar.
 • Hon söker en man som älskar livet på landet och trivs att klampa runt i gummistövlar i leran.
 • Hon spelar saxofon och är en livräddare inom Sjöräddningssällskapet.

Jens, 27 år, kött- och spannmålsbonde, Hedemora

Bonde söker fru 2023 Jens

Han bor på en familjegård utanför Hedemora.

Annons
 • Jens driver ett jordbruk och snickeri tillsammans med sin pappa. Han valde det livet aktivt redan när han var 15 år gammal. För honom har det alltid varit en självklarhet och en tydlig prioritering att ta över familjegården.
 • Han trivs bäst i Dalarna och lämnar sällan Hedemora. Jens har aldrig sovit på hotell men drömmer om att resa jorden runt med sin framtida kärlek.
 • Han längtar efter den stora kärleken, att hitta någon att öppna upp sig för och vara skör med.

Michael, 57 år, strutsbonde, Falköping

Bonde söker fru 2023 Michael

Han bor utanför Falköping.

 • Michael är snickare i grunden men med en entreprenörsanda som medförde att han startade en av Sveriges största strutsfarmer 1995 tillsammans med sin dåvarande fru Ann. Livet vändes upp och ner 1996 då Ann föll till golvet och dog tillföljd av ett hjärtfel. Han lämnades ensam med parets två döttrar, Veronica tre år och Joline sex månader.
 • Han har alltid prioriterat sina barn men nu när hans döttrar börjar bli vuxna vill han även prioritera sig själv. Han längtar efter kärleken och drömmer om en snäll kvinna som utstrålar värme och gärna hänger med på hans olika projekt, som att driva gårdsbutiken eller starta ett café på gården.
 • Han älskar countrymusik och har varit på mc-semester i USA:
 • Han trivs på sjön, oavsett om han kör en motorbåt eller paddlar kanot.

Joel, 23 år, hästbonde, Valbo

Bonde söker fru 2023 Joel

Han bor i Valbo strax utanför Gävle.

Annons
 • Joel är en energisk och glad person som driver en hästverksamhet på familjegården. Han drömmer om att en dag ha en större gård med ett eget ridhus.
 • Han drömmer om en kille som är lite äldre än honom, gärna en händig man men han behöver inte nödvändigtvis dela hans hästintresse. Joel söker en relation som ska vara livet ut och hoppas på barn i framtiden.
 • Han har en stor familj med elva syskon och respektive samt barn.

Daniel, 48 år, får- och köttbonde, Västra Löa

Bonde söker fru 2023 Daniel

Han bor i Västra Löa

Annons
 • Daniel var tänkt att vara med i Bonde söker fru redan för tio år sedan men var tvungen att hoppa av på grund av ett hjärtfel och en operation. I dag mår han bra men är fortfarande singel.
 • Han kombinerar arbetet på familjegården med att arbeta på ett behandlingshem. Han älskar livet på landet men också att hjälpa andra, särskilt de som har det tufft.
 • Han menar att livet har sprungit ifrån honom och att han därför inte landat i någon relation. Han tar normalt stort socialt ansvar och älskar att bjuda in till fest. Daniel ordnar gärna exempelvis Midsommar-fester.
 • Han har även en gång i tiden varit en duktig hockeyspelare. Han blev uttagen till tv-pucken som 15-åring men tackade nej för att det krockade med älgjakten.

Jakob, 32 år, köttbonde, Fornåsa

Bonde söker fru 2023 Jakob

Han bor i Fornåsa, en bit utanför Linköping.

 • Jakob är en storbonde som har moderniserat och byggt om familjegården. Gården och livet som entreprenör har tagit stor del av hans tid och hans romantiska sida har vuxit fram på senare tid. Han söker en flickvän att skämma bort.
 • Hans framtida kärlek får gärna hitta egna projekt på gården. Han är exempelvis öppen för att bygga ett stall, om han skulle träffa en hästtjej.
 • Han har två barn sedan ett tidigare förhållande. Han är ändå öppen för att skaffa fler barn om en framtida partner skulle önskar det.
 • Han drömmer om att ha någon att gå på buggkurs med.

När sänds Bonde söker fru 2023?

Bonde söker fru - casting 2023 sänds den sjätte april klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play. Sedan kommer programmet spelas in under sommaren. Först under hösten får vi fortsätta följa böndernas jakt på kärleken på gården.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons