Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Hotell Romantik-Lars Melander: Blev förälskad efter programmet

01 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografSVT

Lars Melander sökte efter kärleken när han medverkade i SVT:s nya dejtingprogram Hotell Romantik 2023.
Nu berättar han om inspelningen, kvinnan han träffade efteråt och stödet från barnen.
– Jag försökte dansa med alla [...] men nu har jag ju förstått att tjejerna tyckte att jag hoppade runt, säger han i en intervju med Femina.

Annons
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell RomantikBrand logo
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

Förra sommaren besökte Lars Melander den schweiziska alpstaden Davos för att medverka i första säsongen av SVT:s nya dejtingprogram Hotell Romantik.

Nu när programmet sänts på tv har Lars blivit en stor tittarfavorit. När vi når honom på telefonen berättar han att han numera blir igenkänd överallt. Vilket han tycker är roligt.

– Jag kommer heta ”Lars, 71” hela livet ut verkar det som, säger han och skrattar.

Någon stor kärlek hittade han dessvärre inte i programmet för allas vår Lasse Melander. Däremot lämnade han hotellet med vänner för livet, en ny törst på livet och ett boostat självförtroende.

– Jag är jättenöjd med allting. Jag åkte ju ner till Davos och kände ”wow, att jag får vara med om det här”. Jag tycker det var så skönt att vi alla var singlar. Alla hade samma målsättning. Då stortrivdes man. Jag släppte allt.

Annons

Lars Melander: Borde satsat på Annika

Lars berättar lyriskt om upplevelsen i Davos. Om det varma välkomnandet från produktionen och om alla roliga aktiviteter de fick prova på tillsammans. Han konstaterar att, efter att ha sett programmet i sin helhet, att han är nöjd med sin insats.

Även om det uppdagades för honom först i efterhand, att tjejerna uppfattade honom som något av en casanova.

– Jag försökte dansa med alla tjejerna. Jag är ju van att dansa och på vår dansklubb med socialdans, då byter man ju partner efter två till fyra låtar. Det är bara artigt. Så jag gjorde likadant i Davos. Men nu har jag ju förstått att tjejerna tyckte att jag hoppade runt.

Det var framför allt två andra deltagare som Lars umgicks med lite extra under vistelsen på Hotell Romantik; Elisabeth Samuelsson och Annika Cripps.

– Utan att någon visste om det så blev jag ju lite betuttad i Annika. Vi vann ju danstävlingen och körde skottkärrerejset tillsammans. Jag gillade ju henne, men… Hon valde ju fel gubbe. Det var ju helt otroligt, berättar han.

Lars Melander och Annika Cripps efter danstävlingsvinsten i avsnitt 3 av Hotell Romantik.
Lars Melander och Annika Cripps efter danstävlingsvinsten.

Visste Annika någonsin att du kände så starkt för henne?

– Nej, jag tror att jag höll på att gräva i fel hål tror jag. De andra singlarna där trodde ju att ”det där med Lasse och Elisabeth är redan klart”, så det blev lite tokigt. Eller ja, inte tokigt, men du förstår. Hon säger ju att hon egentligen önskade träffa yngre män, säger han och konstaterar sedan:

Annons

– Jag satsade på fel häst. Jag skulle satsat på Annika i stället för Elisabeth.

Lars vill dock påpeka att han är glad att han stod upp för sig själv och konfronterade Elisabeth angående avsikterna kring hennes medverkan, i säsongsavslutningen av programmet.

Träffade ny kvinna efter Hotell Romantik

När Lars Melander kom hem till Sverige efter det otroliga äventyret under inspelningen av Hotell Romantik, så kände han först en enorm tomhet. Den känslan skulle dock inte vara särskilt länge.

– När jag kom hem från Davos, under sommaren där, så träffade jag ju en tjej som jag blev så jätteförtjust i. Då tänkte jag att ”det är så här det ska kännas”, säger han och berättar om deras första möte:

– Jag grabbade tag i henne. Kramade, kysste henne och bad om ursäkt. Vi skulle gå på dans, men vi kom aldrig dit. Vi gick en promenad på Djurgården och pratade i stället. Efter det åt vi middag på Villa Godthem och sedan promenerade vi mer.

Annons

Dagen därpå blev han utbjuden av henne. Han tackade givetvis ja direkt.

Deras relation har dessvärre inte utvecklats till något mer. Men de umgås fortfarande som goda vänner och ska snart gå och se en musikal tillsammans.

– Tyvärr så har vi ju… Vi umgås som vänner. Jag skulle ju vilja hitta den där knappen som man bara trycker på och så är det ”hon och jag”, men jag har inte hittat den än. Jag tycker jättemycket om henne. Hon tycker om mig också, men det måste ju kännas rätt på alla plan.

Hur känns det?

– Jättejobbigt. Ja, jättejobbigt.

Hur ser du på kärleken framåt?

– Jag ligger lågt. Jag vill inte bli något par nu. Det är så svårt att försöka med någon annan, när hjärtat är hos henne. Då kan man inte släppa det så där rakt uppochner, säger han och berättar vidare att han ändå ser ljust på framtiden. Kärleken kommer igen, det är han övertygad om.

År 2018 bröt han med en annan stor kärlek, och även om det tog lång tid så har han lyckats återhämta sig från det, med hjälp av terapi.

Se också: 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se också: 5 kändispar när de började dejta vs nu

Stödet från barnen och barnbarnen

Lars har två döttrar. Ingen av dem visste om att deras pappa hade varit iväg på ett livsomvälvande dejtingäventyr förrän bara dagar innan SVT började marknadsföra programmet. Då var han tvungen att få tummen ur.

Annons

Han berättar för oss att han var orolig för att de skulle skämmas, men att deras reaktion i stället blev de motsatta. Döttrarna och barnbarnen har varit hans största supportrar.

På tal om barnbarnen (Lasse har fem stycken), så vill han också passa på att understryka hur stolt han är över de signaler som programmet skickar till den yngre generationen. Att man kan ha roligt och hitta kärleken efter 65. Man kan gå på rejv och åka rodel.

Han noterar också att deltagaren Merja Haanpää sa ”Jag känner mig så vacker” i en synk i sista avsnittet.

– Vi killar tittar ju inte på ögonfransarna eller om de har målade läpparna. Det är ju själva känslan som är viktig. personen bakom utseendet. Jag tyckte Merja uttryckte det så bra i tv. Det sänder en fin feedback till våra yngre!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons