Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Christina Lindbergs make insjuknade och hölls nedsövd: ”Grät och skrek”

07 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Christina Lindberg Lasse Stefanz
Dansbandsbandssångerskan Christina Lindberg hittade kärleken i sin styvbror, Tommy Wigardt, och sedan 2005 är de gifta.
2019 insjuknade Tommy i cancer, och De sista ljuva årens-sångerskan fruktade att hon skulle förlora sin älskad make.
– Jag kunde inte styra över vad som skulle hända, det är en jättejobbig känsla av maktlöshet, har Christina Lindberg sagt till Expressen.
Annons
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

Christina Lindberg, 53, har varit en omtyckt country- och dansbandssångerska i många år. När hon sjöng De sista ljuva åren med Lasse Stefanz 1989 låg låten på Svensktoppen i 65 veckor, och har sedan dess blivit en odödlig klassiker. Hon har också på egen hand gett ut en rad album.

2005 gifte hon sig med kärleken Tommy Wigardt, som hon känt sedan hon var tonåring. De två är från början styvsyskon, då Wigardts pappa är Christinas bonuspappa. Men sångerskan har aldrig sett på honom som ett syskon, säger hon i en intervju med Expressen.

– Jag träffade honom första gången när jag var 14, han var tio år äldre och väldigt spännande. Men han tittade inte ens åt mig. Sen var jag 34 år när jag träffade honom hos min syster igen. Jag kände direkt ”wow”. Det har funnits åsikter om att vi skulle vara ”styvsyskon”, men vi har inte vuxit upp tillsammans. För mig kändes det inte alls konstigt eller fel. Jag träffade en underbar man och valde att följa mina känslor.

Christina Lindberg och Tommy Wigardt på deras bröllop.

Parets kärlek har hållit genom alla år, men för några år sedan gick de igenom en fruktansvärd period. Det var när paret var i Spanien sommaren 2019 som det upptäcktes att Tommy hade drabbats av en hjärntumör. Han flögs hem till Sverige med ambulansflyg för att få vård – men väl hemma upptäckte läkarna att läget var värre än de hade trott.

Annons

Tommy hade inte bara en hjärntumör, han hade också cancer i lymfkörteln. Efter att ha opererats och genomgått tuffa behandlingar mot cancern var hans kropp nära att lägga av. Han fick njursvikt, leversvikt och svamp i lungorna. Samtidigt började covid-19 spridas, och han var tvungen att hållas borta från smittan.

– Tommy hölls nedsövd och helt isolerad. Då satt jag själv hemma i huset och trodde att jag skulle gå under av oro och sorg. Jag minns det som ett töcken. Jag kunde inte styra över vad som skulle hända, det är en jättejobbig känsla av maktlöshet, har Christina Lindberg berättat för Expressen.

Läkaren bemötande en chock: ”Grät och skrek”

Under den jobbiga perioden träffade Christina och maken många läkare, och även om de flesta bemötte paret på ett bra sätt, så är det en läkares beteende som satte spår.

– De flesta läkare har varit underbara. Men vi träffade en hjärnkirurg som tittade ner i golvet och inte svarade på om Tommy skulle klara sig. Jag fick en sådan chock, men var tvungen att hålla upp humöret och vara ett bra stöd. Det var på vår bröllopsdag också. Jag minns inte hur vi tog oss hem. Vi bor på landet och jag gick ut och grät och skrek. Det är det värsta jag varit med om, har Christina Lindberg sagt.

Idag är Tommy i remission från cancern, och paret firade nyligen hans födelsedag. Till en bild på paret tillsammans skriver hon om firandet för maken.

”Så det blir go mat kaka lite gottis och mys. Mitt i allvaret i världen är det så viktigt att ta vara på ögonblicken av glädje”, skriver Lindberg på Instagram.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons