Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Då kommer Netflix nyinspelning av Vinterviken – se trailern

13 aug, 2021 
AvLinda Strömbäck
FotografNetflix
Vinterviken 2021
25 år efter att premiären av den första romanbaserade filmen Vinterviken kommer nu en ny samhällsskildring, kärlekshistoria och skådespelare i Vinterviken 2021.
Annons
Lista: Nytt på Netflix i augustiBrand logo
Lista: Nytt på Netflix i augusti

Efter att romanen redan gripit tag i bokpubliken 1993 gjordes det tätt inpå en första filmatisering av Vinterviken. Huvudkaraktärerna spelades då av skådespelarna David Tainton och Lina Englund men nu gör två nya skådespelare debut i den andra dramatiseringen av romanen. Där även handlingen har fått sig en förnyelse.

Nya Netflixfilmen Vinterviken 2021

Ungdomsromanen Vinterviken av Mats Wahl har kommit till att kallas en modern klassiker. Handlingen som utspelar sig i Stockholms Vinterviken skildrar kärleken mellan ungdomarna John-John och överklasstjejen Elisabeth. Boken vidrör även ämnen som samhällsproblem inom klass och rasism, vilket får en uppdaterad version i nya filmen Vinterviken 2021.

Annons

Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, sa producenten Teresa Alldén tidigare i ett pressmeddelande.

Skådespelarna i Vinterviken 2021

Det var i april förra året som Netflix meddelade att de gör en nyversion av 90-talsromanen Vinterviken. Denna gång utspelar sig kärlekshistorien i Stockholm 2021 och där ungdomarna John-John och Elisabeths skilda världar kolliderar när de börjar i samma gymnasieklass. Huvudkaraktärerna i nya versionen spelas av Elsa Öhrn och Mustapha Aarab men även kända namn som Loreen, Magnus Krepper och Marika Lagercrantz dyker upp på rollistan.

”Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma – men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större – men det är nog just därför de dras till varandra.” sa Elsa Öhrn i pressmeddelandet när nyversionen av filmen avslöjades.

”Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen.” sa även Mustapha Aarab.

Se trailern till Vinterviken här:

Den nya filmen Vinterviken 2021 har premiär på Netflix den 8e september och kommer även senare att visas i SVT 2022.

Annons