Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

De gör rollerna i nya Vinterviken-filmen 2021

11 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT/Netflix/Sonet Film/Youtube
vinterviken-2021-netflix-1
2021 är det premiär för succéfilmen Vinterviken – i ny tappning! Här är alla skådespelare som medverkar i Netflix-filmen, och Loreen Talhaoui har en av rollerna.
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

1996 såg vi för första gången John-John i filmatiseringen av Mats Wahls ungdomsbok Vinterviken. I både film och bok får man följa den 16-årige John-John som bor i en förort söder om Stockholm med sin mamma och kriminella styvfar (spelad av Kjell Bergqvist). En dag räddar John-John en liten flicka från att drunkna. Som tack blir han inbjuden till flickans familj i ett exklusivt bostadsområde.

Det är en modern Romeo och Julia-klassiker där John-John under middagen blir förälskad i familjens äldre dotter Elisabeth och det dröjer inte länge innan problemen hopar sig.

Premiär på Netflix nästa år

Under våren kom Netflix med ett glädjebesked till alla Vinterviken-fans. Klassikern kommer att komma i en ny tappning på Netflix lagom till 2021, och året efter är det planerat att den ska visas på SVT.

Inspelningen av filmen har redan påbörjats på plats i Stockholm, och nu avslöjar även streamingsajten vilka som fått äran att spela de uppskattade karaktärerna på nytt.

Annons

De nya stjärnskotten

På vita duken kommer man få se Elsa Öhrn som nu gör sin skådespelardebut som karaktären Elisabeth. John-John porträtteras av nykomlingen Mustapha Aarab.

Vi kommer även få se kända ansikten som Loreen dyka upp i nytappningen av Vinterviken, medverkar i filmen gör även Magnus Krepper, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.

– Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma – men ändå matchar samtiden, säger Elsa Öhrn i Netflix pressmeddelande.

– Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen, säger Mustapha Aarab som nu kanske kommer bli en lika stor flickidol som David Tainton blev i samband med filmen.

Vinterviken Neflix-premiär 2021.
Några av skådespelarna i nya versionen av 90-tals klassikern Vinterviken.

Nittiotals-versionen var omåttligt populär

Trots att filmen bara landar 4,7 på IMDB hade den på nittiotalet en stor skara fans.

Annons

1996 spelade David Tainton rollen som John-John, och Lina Englund spelade överklassflickan Elisabeth.

Kjell Bergqvist gestaltade den kriminella styvpappan och Peter Haber gjorde rollen som Elisabeths pappa i den överklassfamiljen. Anki Lidén, mamma till Tim ”Avicii” Bergling, spelade mamman i överklassfamiljen.

LÄS MER:

Annons