Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Daniel Lindström försvann från rampljuset – så lever han idag

28 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografBERTIL ERICSON
Han vann den första säsongen av Idol 2004 mot Darin Zanyar, och hade en intensiv tid i rampljuset.
Idag har Daniel Lindström valt bort kändisskapet och lagt artisteriet på hyllan – i alla fall för det mesta.
– Jag spelar bara några få gånger per år men det är fortfarande en rolig hobby som lönar sig, har han berättat för Umeå X.
Annons
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Daniel Lindström från Umeå var bara 26 år och jobbade på posten, när han tog hela Sverige med storm i den första säsongen av Idol 2004. I finalen tävlade han mot tonåringen Darin Zanyar, och vann till slut mot den unga stjärnan, med sin version av vinnarlåten Coming true.

Efter vinsten följde en blixtkarriär där vinnarlåten blev årets bäst säljande singel 2004, och han året därpå utnämndes till Bästa manliga artist på Nordic music awards. Debutalbumet kom redan samma år han vann Idol, och följdes av två album till 2006 och 2009.

Annons

Men därefter har det varit ganska tyst om den rödhåriga artisten, som valde att lägga fulltidsartisteriet på hyllan, och istället börja jobba med annat. 2020 rapporterade Hänt att artisten var vd-assistent på ett medicinsktekniskt företag.

Daniel Lindström 2004.

Då uppträder Daniel Lindström

Men även om han bytt bana så kan inte Daniel hålla sig borta från scenerna helt. 2016 var han med i Bingolotto, och i en intervju med tidningen Umeå X berättade Daniel att han uppträder några gånger om året som en lukrativ hobby.

Annons

– Ja, men alltihop är på sidan om mitt vanliga jobb, som en hobby. Min ”side hustle” som jag brukar kalla det numera. Jag spelar bara några få gånger per år men det är fortfarande en rolig hobby som lönar sig.

Daniel Lindström träffade nuvarande hustrun Therese 2006. Hon jobbar som kommunikatör och tillsammans har de barnen Vincent, Milo och Lee. Familjen bor i Järfälla, utanför Stockholm.

2019 fotades familjen på Kolmården:

Daniel Lindström och Therese Lindström med barnen Vincent, Milo och Lee.
Annons