Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför försvann Hans Fahlén från tv-rutan – det gör han i dag

22 mar, 2021 
Under många år var Hans Fahlén en av landets populäraste programledare, med program som När och fjärran och Fångarna på fortet.
Men bara några år efter den välpublicerade skilsmässan från Kristin Kaspersen så försvann Hans Fahlén från rampljuset, och har lagt om karriären.
– Det är säkerligen många som är bittra och inte förstår varför de inte är i hetluften längre, säger Hans Fahlén till Expressen.
Annons
TV: Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
TV: Fem svenska kändispar vi minns

Under många år kunde man knappt slå på TV4 utan att se Hans Fahlén, i dag 57, i rutan. Efter att ha börjat tv-karriären på ZTV bakom kameran hamnade han till slut i reseprogrammet Reslust, som 1997 bytte namn till När och fjärran.

Efter ett år var han en av de ordinarie programledarna för programmet som sågs av miljonpublik, och intresset för Hans växte sig allt större. När han och kollegan Kristin Kaspersen gifte sig 2003 och bland annat jobbade ihop i Fångarna på fortet för skilsmässan 2009, så var mediebevakningen intensiv.

– Det här kändisskapet när jag och Kristin gifte oss så var det väl extremt. Det var annorlunda då också, i princip varje vecka var det någonting. Min relation till det var att inte låta det hamna under huden på en. Det var väl en del halvsanningar som skrevs men jag tror att jag klarade mig ganska bra från att låta det beröra mig, säger Hans Fahlén till Expressen.

Annons

Hans Fahléns misslyckade projekt

Efter alla år av succé på TV4 började Hans Fahlén prova vingarna på andra kanaler med bristande framgång.

– Jag gjorde någon sejour på Kanal 5 också, med ”ID” och ”Mullvaden”. Två program som inte heller fick något fotfäste. Det är tråkigt när det händer men ofta blir man inte jättechockad. Man är inte tappad bakom en vagn, man kan förstå varför saker och ting inte flyger. Sedan har jag inte tagit åt mig så mycket, sådana stora produktioner står inte och faller med programledaren, säger Hans Fahlén till tidningen.

Det senaste han gjorde framför kameran var Fahléns matäventyr på TV4 2015. Sedan dess har han i stället jobbat bakom kulisserna på sitt egna produktionsbolag, vilket är anledningen till att han inte syns i tv längre.

Även om han skulle vilja göra comeback i rutan om rätt projekt kommer, så är Hans Fahlén också nöjd med vart han hamnat.

– Det är säkerligen många som är bittra och inte förstår varför de inte är i hetluften längre. Men jag är inte bitter, jag är glad över den perioden som jag än så länge har fått bidra med. Sedan är det skönt för min kreativitet att jag har produktionsbolaget, det är oerhört viktigt och tillfredsställande, säger Hans Fahlén till Expressen.

Se också: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom årenBrand logo
Se också: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren
Annons