joe labero då nu
Kändisbarnen som tar studenten 2022
0:59

Efter reklamen: Kändisbarnen som tar studenten 2022

(0:59)

Slå på ljud

I många år har Joe Labero varit Sveriges mest kända trollkarl – med shower i både Las Vegas i USA och Macao i Kina har han gjort sig ett namn för sina extravaganta föreställningar. I flera år hade han en stående magishow i Las Vegas, och bodde också i staden med sin sambo Anna Vinterfall och deras dotter Nicole.

Efter att ha skilt sig från exfrun Louise Heiling 2007, som Labero då hade varit gift med i åtta år, träffade trollkarlen snabbt kärleken på nytt i fotografen Anna Vinterfall – och paret har nu hållit ihop sedan dess. 2008 föddes deras enda barn, dottern Nicole, som nu hunnit fylla 14 år.

Joe Labero med sambon och dottern 2011.

Lizzie Larsson/TT

Efter att ha avslutat sin residens i Las Vegas valde Joe Labero att flytta hem till Sverige igen 2020, och ta med sig familjen som tidigare har stannat i USA när Labero har turnerat i världen. Ett beslut som påverkades av dottern.

Vår dotter Nicole har inte bott i Sverige och hon måste ju lära sig svenska ordentligt. Hon kan prata svenska, men inte läsa och skriva så bra. Men nu ska vi vara här hela våren och hösten. Vi testar ett år och ser om vi trivs. Men det tror jag, har Joe Labero sagt till Aftonbladet 2020.

Miljonregnet över Galenskaparnas Claes Eriksson – så lever han i dag

Det gillar Joe Labero med att bo i Sverige

Precis som alla andra i sin bransch fick Joe Laberos planer på en stor Sverigeturné läggas på is när coronapandemin slog till med full kraft i mars 2020. Familjen bor fortfarande kvar i en 150 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm, och under våren kunde Joe Labero äntligen komma ut på sin turné.

Att lämna livet i USA var dock inte utan problem, och magikern beskriver sig själv som ”nomad”, och säger att han inte vet om de flyttar igen.

– Man blir lite dyster av mörkret och regnet, skorna blir också helt gyttjiga. Och jag som älskar rena bilar. I USA tvättade jag dem två gånger i veckan, men här går det inte att ha en ren bil överhuvudtaget. Det är skitjobbigt. Men samtidigt är det mycket som är så roligt med att vara i Sverige igen, som husmanskosten. Fan vad god mat vi har, det slår allt! Jag har verkligen saknat det. Blodpudding, rotmos och fläsk… Det är underbart! Och sedan är det förstås härligt att få träffa alla kompisar, sa Joe Labero 2020.

Hannah Graafs och Andreas Carlssons son har vuxit upp

Tacksamheten till sambon

Medan trollkarlen har rest mycket i jobbet genom åren, har sambon Anna hållit ställningarna på hemmaplan.

– Jag har alltid rest i mitt jobb, och jag har sett många exempel på att det inte är så lätt för den som är hemma eller står bredvid. Så jag vet att Anna gör ett tungt jobb där hemma – all respekt till henne, har Joe Labero sagt i Svensk Damtidning 2019.

Joe Labero och Anna Vinterfall på röda mattan 2022.

Karin Törnblom/TT
Mest läst