Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marin ”E-type” Eriksson svarar på frågan: Därför har jag långt hår

14 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografBjörn Lindahl/Aftonbladet / TT, Karin Törnblom/TT

Har du någonsin funderat på om det finns en historia bakom artisten E-types ikoniska frisyr?
Nu berättar Martin Eriksson, för första gången, vad det långa håret symboliserat för honom genom åren.
Få svaret här!

Annons
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoriaBrand logo
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoria

Artisten Martin Erikson, känd under artistnamnet E-type, slog igenom på 90-talet med fartfyllda hits inom genren eurodance. Låtar som Campione 2000, This is the way, True Believer och Back 2 life tillhör några av de mest kända i repertoaren.

Men det var inte bara artistens musik som satte honom på kartan när han stod i startgroparna av den framgångsrika karriären. Nej, hans signaturlook – det långa och lätt lockiga hårsvallet – är minst lika synonymt med E-type som pyrotekniken i hans livsframträdanden.

Annons

Nu svarar Martin, för första gången, på frågan om vad som fick honom att välja den ikoniska frisyren från början.

Martin ”E-type” Erikssons hårvårdsrutin

För sju år sedan, när E-type gästade tv-formatet Mitt kök, fick tittarna en inblick i artistens vardag. Inte bara när det kom till den Medeltidsinspirerade matlagningen (han har, sedan år 2011 drivit den framgångsrika krogen Aifur med vikingatema i Gamla stan i Stockholm) – men även artistens heliga graal; den privata hårvårdsrutinen!

– Jag har nog aldrig haft kort hår, berättar 90-talsikonen i avsnittet i en sekvens där han får hårsvallet mätt till otroliga 71 centimeter.

Martin Eriksson minns inte en tid då han inte rockade det långa håret.
Martin Eriksson minns inte en tid då han inte rockade det långa håret.

Han berättar att han färgar håret emellanåt för att dölja en del gråa hårstrån, men att han i övrigt uppnår ett välmående hår med en enkel hårvårdsrutin i två steg:

Annons
  • Tvätta håret max var tredje dag
  • Låt balsam sitta i under 20 minuter innan ursköljning
År 2004 tävlade E-type i Melodifestivalen med låten Paradise. Håret var långt och numret innehöll så klart pyroteknik!
År 2004 tävlade E-type i Melodifestivalen med låten Paradise. Håret var långt och numret innehöll så klart pyroteknik!

Därför är E-type långhårig: Idolerna formade mig

I dag är den 57-åriga artisten nybliven pappa till dottern Izadora, som föddes under årets första dagar. Han har dessutom flyttat ihop med dotterns mamma tillika fästmön Melinda Jacobs.

Men även om det är många härliga och stora förändringar i artistens privatliv just nu, så finns det någonting som alltid kommer att bestå (i alla fall om man ska tro honom själv) och det är signaturlooken; hans långa hår!

Annons
I fjol var E-type en av de artister som uppträdde på musikfestivalen Vi som älskar 90-talet i Stockholm.
I fjol var E-type en av de artister som uppträdde på musikfestivalen Vi som älskar 90-talet i Stockholm.

När E-type gästade ett avsnitt av Melinda Jacobs podcast Familjärt, som hon har tillsammans med influencerparet John och Johan Valencia, i höstas lät han meddela varför.

Under avsnittet får han frågan ”Har du haft någon stor idol i livet?”, varpå han svarar att frisyren är en hyllning till barndomsidolerna och deras starka musikaliska uttryck.

– Ja, oja! Det var idolerna som formade mig, och det är det som gör att jag fortfarande är långhårig, säger han och fortsätter vidare med att räkna upp de stora idolerna:

– Det är Sweet och Kiss såklart. Sweet, eller Brian Connolly som var sångare där, var min stora idol. Och Bob Marley. Jag har haft många idoler, men inte så att man blir galen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons