Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dansbandsikonen Dennis Janebrink om hälsokampen: ”Jag lider”

14 apr, 2023 
Dennis Janebrink och Flamingokvintetten.
Dennis Janebrink har blivit en riktig ikon när det kommer till dansbandsmusik. Han har inte bara själv varit basist för det populära bandet Flamingokvintetten i över 60 år – utan har även satt Arvingarna-sångaren Casper Janebrink till världen.
Nu har Dennis dock dragit sig tillbaka från rampljuset – och har på senare år tampats med nervsmärtor, rapporterar Hänt.
Annons
5 saker du inte visste om Casper JanebrinkBrand logo
5 saker du inte visste om Casper Janebrink

Den 76-åriga dansbandsikonen Dennis Janebrink har stått i rampljuset i nästan hela sitt liv. Redan år 1960 blev Dennis basist i succébandet Flamingokvintetten och i fjol gjorde dansbandet sin sista spelning, i samband med en stor turné.

Arkivbild på Flamingokvintetten.

Numera lever basisten ett mer fridfullt pensionärsliv ett stycke bort från strålkastarljuset, ihop med hustrun sedan 37 år tillbaka, Annika Janebrink.

Annons

Dennis musikaliska talang har emellertid förts vidare till sonen och Arvingarna-stjärnan Casper Janebrink, som inte verkar planera att lämna scenen i första taget.

Dennis Janebrink, Annika Janebrink, Casper Janebrink och Helena Gustavsson.

Så lever dansbandsikonen Dennis Janebrink nu

Efter att ha underhållit svenska folket med sin musik i över 60 år kan man lugnt säga att Dennis Janebrink förtjänar lite ro. Och pensionärslivet verkar sannerligen passa honom bra!

Annons

På Instagram kan Dennis fans se honom njuta av livets goda; ofta på en solig resort ihop med nära och kära – och med en golfklubba i handen.

Flamingokvintetten.

Dock har dansbandsikonens hälsa tråkigt nog börjat svikta på senare år. Bakom kulisserna har han kämpat med smärtor.

Dennis Janebrinks hälsokamp med nervsmärtorna

Det var en morgon vid årsskiftet från 2021 till 2022 som Dennis Janebrink upptäckte brännande utslag på sin hals.

Symptomen visade sig vara bältros – och smärtan som kommit med sjukdomen har bestått:

– Blåsorna har gått bort men sen så får man en nervsmärta som sitter kvar. Petar jag på halsen här så bränner det, det är som när man bränt sig på en manet i havet eller bränt sig på ett strykjärn. Så är det hela tiden så det är lite jobbigt på nätterna när man ska sova. Men annars är det bra, har Dennis tidigare sagt till Hänt.

Annons
Dennis Janebrink i dag.

Vidare berättar basisten att han inte kunnat bära skjortor med krage, eftersom de skavt så mycket.

Men golfen har hjälpt stjärnan att glömma smärtan! När Dennis tänker på att träffa bollen finns det nämligen inte mycket utrymme kvar för andra tankar. Då försvinner lidandet för en stund.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons