Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Streaplers-sångaren Bosse Möllbergs tragiska slut – svåra tiden

04 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Facebook.
Dansbandssångaren Bosse Möllberg var kanske mest känd från sin tid i Streaplers, men jobbade också med Christer Sjögren.
Efter en lång karriär ute på vägarna drabbades han av en obotlig hjärntumör – och Bosse hann aldrig uppfylla sin sista stora dröm.
– Det var fruktansvärt att han inte kunde få ut några ord, inte kunde få fram det han ville ha sagt, berättade frun Eva Möllberg 2016.
Annons
VIDEO: Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
VIDEO: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Bosse Möllbergs långa karriär på dansbandsscenen tog sin fart redan 1968, när han bara 20 år gammal började spela i bandet Pelles Orkester. Där samarbetade han med Christer Sjögren, som även han började sin karriär i det bandet, innan han gick vidare till Vikingarna, som ju är bandet Sjögren är förknippad med.

Dansbandet Pelles orkester.
Forna medlemmar från dansbandet Pelles Orkester samlades för en bild.

Även Bosse Möllberg skulle komma att lämna Pelles Orkester. Efter sex år i bandet slutade han. Det var dock först på 90-talet som han klev in i kultklassade dansbandet Streaplers, som han kanske är mest förknippad med. Streaplers hade haft sin storhetstid på 70-talet och bytt medlemmar i flera omgångar när Bosse anslöt sig till gänget. Många förknippar bandet Streaplers med att flera av medlemmarna är föräldrar till medlemmar i dansbandet Arvingarna.

Annons

Det är gunget och tänket i låtarna som är Streaplers starka sida. Det finns inget band som bytt sångare och medlemmar oftare än Streaplers och ändå har vi kvar samma sound. Det är det som är Streaplers varumärke, har basisten Håkan Liljeblad tidigare sagt till Hemtrevligt.

När Bosse Möllberg blev sångare kom Streaplers in i en ny framgångsvåg. Låten Till min kära låg på Svensktoppen i 73 veckor, vilket var nytt rekord för ett dansband. 1997 lämnade Bosse Streaplers och blev i stället sångare i dansbandet Sounders.

Streaplers firade 50 år som band 2009, med både nya och gamla medlemmar.

Streaplers-sångarens tragiska sjukdomsbesked

Hösten 2014 drabbades Bosse och hans familj av ett tungt besked. Dansbandssångaren hade drabbats av en hjärntumör. Möllberg genomgick flera operationer, men tumören gick inte att bota. Efter två års tid somnade han in, omgiven av sin familj. De sista två veckorna förlorade Bosse också förmågan att prata.

Annons

I och med att det var en hjärntumör som satt på vänster hjärnhalva så slog det ut hela högersidan på honom. Han kunde inte förmedla sig. Det var fruktansvärt att han inte kunde få ut några ord, inte kunde få fram det han ville ha sagt. Det var väldigt jobbigt, berättade Eva Möllberg för Expressen 2016.

Hon beskrev då de sista månaderna som tuffa för både maken och familjen.

– Han var liggande i nästan två och en halv månad innan han gick bort. Han var stark, kroppsligt stark. Han hade varit på gym i fyrtio år. Det var nog det som gjorde att det drog ut.

In i det sista hade Bosse Möllberg hoppats få ge ut ett eget album, vid sidan av dansbandskarriären. En dröm han tyvärr inte hann fullfölja.

– Han drömde länge om att släppa en egen skiva vid sidan av sina dansbandsprojekt och gjorde låtar ända fram till i höstas. Tyvärr så fick han inte möjlighet att fullfölja sin dröm, berättade Eva Möllberg, skriver Newsner.

Annons
SE OCKSÅ: 7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorgBrand logo
SE OCKSÅ: 7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorg
Annons