Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Dansbandsstjärnan Anders Engberg – så lever han i dag

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tillsammans med exfrun Lotta Engberg gjorde Anders Engberg succé med dansbandet Lotta & Anders Engbergs orkester.
Men medan Lotta ofta syns i tv-rutan ser vi numera desto mindre av hennes exmake – så här lever han i dag!
– Jag kör långtradare. Och det är uppenbarligen brist på chaffisar, har han berättat för Hänt.
Annons
Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se Lotta Engbergs stilresa genom åren

I slutet av 80-talet och början av 90-talet var Lotta och Anders Engberg dansbands-Sveriges ”it-par”. De hade träffats 1984 när de båda körade bakom Herreys i Eurovision song contest, och gifte sig två år senare. 1989 grundade de dansbandet Lotta & Anders Engbergs orkester, som de turnerade med samtidigt som de fick två barn.

1994 gick paret skilda vägar och bandet splittrades. Och medan vi i dag är vana vid att se Lotta Engberg för jämnan i TV4, både i Bingolotto och Lotta på Liseberg, så har Anders Engberg försvunnit från mångas radar.

Annons

Den gamla dansbandsstjärnan är fortfarande arbetande musiker, med Skara som hemvist. Han spelar ibland saxofon på skivinspelningar, och spelar gärna med Vikingarna.

Lotta Anders Engberg 1989.
Lotta och Anders Engberg i hemmastudion 1989.

– Allting beror på vad som dyker upp. Men när jag jobbar med Vikingarna är det helt annorlunda, det är konserter som man gör styckvis i princip. Helger oftast, så det är roligt och passar mig, berättar han i en intervju med Hänt.

Det gör Anders Engberg i dag

Men musiken är inte det enda Anders Engberg ägnar sig åt. Han tycker till exempel om att köra tung lastbilstrafik, men är också hantverkare.

Annons

– Jag kör långtradare. Och det är uppenbarligen brist på chaffisar. Så då åker jag om jag kan, har tid och vill. Så kör man sina rundor. Inte mer med det, ganska enkelt. Jag håller även på rätt mycket med att snickra altaner, byta fasader på hus och sådär. Folk som vill ha hjälp med snickerijobb, säger han till sajten.

Anders och Lotta har två döttrar, som båda har fått tre barn vardera. Ena barnet bor i Skövde och det andra i Kungsbacka, så Anders träffar familjerna så ofta han kan. När det bjuds till kalas träffar han också exfrun Lotta Engberg, som han har en bra relation med.

Anders Engberg 2022.
Anders Engberg tycker om att köra lastbil.

– Hon har sitt och jag mitt. Barnen gör att vi träffas såklart, genom födelsedagar och andra tillställningar. Hon bor ju utanför Göteborg och det är ju två timmars väg. Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt, har han sagt till Hänt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tidenBrand logo
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden
Annons