Kungen, drottningen, Victoria, Daniel, Carl-Philip och Sofia representerade kungafamiljen i dag vid riksdagens högtidliga öppnande. Madeleine brukar vara med, men efter att hon och Chris flyttade till USA i somras var hon inte med i år.

De senaste veckorna efter valet har kantats av politiska strider och i förmiddags blev Stefan Löfven avsatt av riksdagen. Men i samband med riksdagens högtidliga öppnande lades dessa frågor åt sidan – om än för en stund.

När det kommer till kläder är det vanligtvis stramt och elegant som är ledorden, där svart och vitt är de dominerande färgerna bland kungafamiljens medlemmar.

Till riksdagens konsert på kvällen svidade de om till andra klänningar – spana in dem här! 

Drottning Silvia bar en vit dräktjacka med stilrena svarta detaljer och svart kjol med vit dekorativ söm, av okänt märke. I håret bar hon en vit coiffe. Kungen bar en dubbelknäppt mörkblå kostym med en rutmönstrad slips i ett par nyanser ljusare blått.

Victoria i Paule K riksmöte 2018

Prins Daniel bar en marinblå dubbelknäppt kostym som han matchade med en svart slips.

Sofia och Carl Philip Riksmötet 2018

Carl Philip bar en enkelknäppt mörkblå kostym som han matchade med en blå randig slips. Sofia bar ett hårband  i svart sammet i det utsläppta håret, den svarta dräktjackan med de gråa detaljer i midjan och vid ärmsluten kommer från brittiska Hobbs, enligt kungliga mode-twitterkontot med det något udda namnet Ufo no more.

Det finns en matchande klänning som är i samma stil som jackan, men det framkommer dock inte av dagens bilder från riksmötet om Sofia även bar den.

Draktjacka fran Hobbs

Under kvällen deltar kungafamiljen vid riksdagens föreställning vid Stockholms konserthus.

FOTO IBL

Läs även:

10 snygga höstkappor

Stjärnorna över 50 som strålade på Emmygalans röda matta

Modechefen: Så väljer du rätt jeansmodell