Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Doktor Mikael om kärleken till Lotta Engberg: ”Jag hade fel”

19 dec, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
mikael sandström och lotta engberg
Överläkaren Mikael Sandström sa att förälskelsen till Lotta Engberg skulle hålla i max 18 månader. Nu erkänner han att han hade fel!
Annons
TV: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med StrömstedtBrand logo
TV: Lotta Engberg och Mikael Sandström i Tillsammans med Strömstedt

Snart två år har gått sedan Lotta Engberg, 58, och Mikael Sandström, 63, fick upp ögonen för varandra. Sommaren 2020 blev relationen offentlig och våren 2021 flyttade de ihop i ett hus utanför Göteborg. I början av relationen var överläkaren Mikael noga med att påpeka att de var mycket förälskade, men att det inte skulle vara för evigt.

– Hon är förälskad, detta är inte kärlek. Jag älskar dig nästan, kan jag säga. För det gör jag inte än, för det är för tidigt, sa Mikael om Lotta i februari i år när de gästade programmet Tillsammans med Strömstedt.

– Förälskelse-fasen är nog i 18 månader i snitt. Tillräckligt länge för att bli gravid, föda och bli gravid igen, menade han vidare.

Nu erkänner Mikael Sandström att han hade fel – för han är förälskad i Lotta ännu.

Mikael Sandström erkänner sitt fel

mikael sandström
Mikael Sandström erkänner att han hade fel om längden på en förälskelse.

Det är när paret veckan innan jul gästar Nyhetsmorgon i TV4 som programledaren Jenny Strömstedt refererar till medverkan i Tillsammans med Strömstedt när hon nu undrar om utvecklingskurvan för deras kärlek fortfarande är på väg uppåt.

Annons

– Ja, det är den faktiskt märkligt nog, svarar Mikael. Min teori om förälskelsens längd på 12 till 18 månader innan det går över i någonting annat, det kan gå över i allt möjligt som djupare kärlek eller missanpassning, den har varit fel. Den kanske är lite längre den där förälskelse-perioden i alla fall, säger han varpå Lotta och Jenny skrattar.

– Det känns lite kämpigt att sitta här och säga att jag hade fel, säger Mikael.

Paret om att resa utomlands ihop

mikael sandström och lotta engberg promenerar i skogen
Lotta Engberg och Mikael Sandström promenerar i skogen utanför deras hem i Mölnlycke.

Mikael och Lotta är nyss hemkomna från en lyxig utlandsresa. På frågan om hur paret upplever att åka på semester ihop svarar Lotta att det är ”väldigt dynamiskt åt alla håll och kanter” när de reser tillsammans.

– Framförallt har vi väldigt roligt!, säger Lotta.

Annons

– Framförallt är det barnsligt roligt, fyller Mikael i, och tillägger:

– Men jag tror också att en stor del är att vi måste inte göra precis allting tillsammans. Jag sover gärna lite längre, Lotta går en promenad. Det var tänkt att vi skulle gå gemensamma promenader men sen blev det så att jag gick ett varv runt och Lotta gick tjugo.

Doktor Mikael jämför Lotta Engberg med havet

Mikael menar att det hade kunnat skapa friktion mellan dem att Lotta är mer aktiv än han är. Han påpekar att deras olikheter inte är ett problem i relationen.

– Det är inte en belastning utan man får tänka sig lite för när man ska gå dit. Men att beskriva Lotta det är som att försöka få ned havet i ett glas, det går inte. Då får man ta det i småklunkar, säger doktor Mikael.

Se hela inslaget med Mikael Sandström och Lotta Engberg på TV4 Play.

Källa: TV4 Play, Hänt

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons