0:49

Efter reklamen: Ikoniska fester i Hollywood

(0:49)

Det finns få skådespelare i Hollywoods historia som kommer upp i Elizabeth Taylors ikonstatus. Från genombrottet på 40-talet och med filmer som Cleopatra och Vem är rädd för Virginia Woolf? blev Elizabeth Taylor en av de största, och fram till sin död 2011 fortsatte hon att inspirera.

Elizabeth Taylor 1950

Rights Managed

Elizabeth Taylors skådespelarkarriär var bara en del av hennes gärning – hon var också noga med att ge tillbaka, och var engagerad i välgörenhetsarbete.

Det är det ansvaret som barnbarnet Laela Wilding nu har axlat efter sin farmor, när hon engagerar sig i Elizabeth Taylor AIDS foundation.

Pretty woman-stjärnornas barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

Barnbarnet lärde sig av Elizabeth Taylor

Under sitt liv hann Elizabeth Taylor få fyra barn, och Laela blev hennes första barnbarn. 1971 blev Elizabeth Taylors son Michael Wilding Jr pappa för första gången, och Taylor farmor på samma gång.

Eftersom hon växte upp i Kalifornien i närheten av sin farmor, och eftersom det inte fanns så många andra barnbarn som konkurrerade om uppmärksamheten under uppväxten, så tillbringade Laela Wilding mycket tid med sin kända släkting. De umgicks om söndagarna och på högtider.

– Hon var mycket konstnärlig. Hon hade ett fantastisk öga, har Laela berättat.

Elizabeth Taylor lärde sitt barnbarn, som har ärvt skådespelarens vackra utseende, hur hon skulle klä och sminka sig på bästa sätt.

– Hon sa en gång till mig: ”Om du har det, visa det”.

10 bästa filmerna från 80-talet – här är listan

För Taylors arv vidare

I dag är Laela 50 år, bor i Portland med sin familj och jobbar som grafisk designer. Men hon är som sagt också engagerad i farmors stiftelse mot aids. ETAF, som stiftelsen förkortas, hjälper att tillhandahålla vård, boende och andra viktiga saker till ekonomiskt utsatta personer med HIV och aids.

– Hon hade en passion för aktivism, och jag kan inte tänka mig något mer inspirerande än vår mormors medkänsla och beslutsamhet för andra människor, har Laela sagt om sin farmor.

– Vi är fast beslutna att stödja arvet från vår mormor och låta världen veta att stiftelsen blomstrar.

Källa: Apost.

Så här ser Elizabeth Taylors barnbarn ut i dag

Tom Cruises och Nicole Kidmans dotter har vuxit upp – sällsynta bilden

Utvald läsning

Femina