Ellen Krauss.
Så Mycket Bättre 2023 - Här är alla deltagare
1:06

Efter reklamen: Så Mycket Bättre 2023 - Här är alla deltagare

(1:06)

Slå på ljud

Knappt sedan Miriam Bryants dagar har någon fått ett så stort genombrott för den breda massan i Så mycket bättre som Ellen Krauss. Som programmets yngsta deltagare någonsin har hon överraskat många av tittarna med sina fina tolkningar och roliga personlighet.

Men vem är den unga artisten egentligen, och vad har hon gjort tidigare? Här hittar du allt du kan behöva veta om Ellen Krauss!

Ellen Krauss.

Ellen Krauss har vunnit folkets hjärta i Så mycket bättre.

Foto: Karl Melander/TT

Vem är Ellen Krauss?

Ellen Krauss, 23, föddes 26 juni 2000 och växte upp både i Vallentuna, Västerås och i Sydafrika. Som 16-åring upptäcktes hon av Wonderchild-artisten Christian Walz, en familjevän, när hon la upp en låt hon gjort på Soundcloud. Walz, som numera är producent, och Johan Joines Wetterberg signade Ellen, och därefter var karriären i rullning. Hon har sedan dess vunnit priser på både Denniz Pop Awards och utnämnts till Framtidens artist av P3.

Vilka är Ellen Krauss mest kända låtar?

Ellen Krauss mest kända låt är också hennes debut, The one I love. Låten har i skrivande stund streamats över 26 miljoner gånger på Spotify. Hon har också låtar som The wedding och New York. Efter de första avsnitten av Så mycket bättre har hennes tolkningar från programmet hamnat högt på streamingtjänstens topplistor.

Har Ellen Krauss Instagram?

Ja, där heter hon ”whoisellenkrauss”. Många har upptäckt henne via programmet, och medan hon hade omkring 7000 följare i slutet av oktober har hon den 10 november närmare 16 000 följare.

Ellen Krauss – familj och partner

Den unga artisten har en stor familj bestående av mamma, pappa, storebror, bonusmamma och två halvbröder.

Simon J Berger: ”En stor utmaning att ta sig an”

Ellen Krauss har inte bekräftat om hon är i en relation just nu. I en intervju med Elle konstaterade hon att hon är romantiskt lagd, och att många av hennes låtar handlar om kärlek och starka känslor.

– Jag tror att jag är en ganska romantisk person. Det får jag nog bara acceptera. Jag är ju gay och det upptäckte jag … eller jag har nog vetat det i hela mitt liv, men man tänker inte så mycket i såna banor när man är fem – men jag blev kär när jag var 13. I en tjej i mitt fotbollslag. Och det var bara ”shit, jesus f-ing christ, jag är gay!”. Det var lite svårt i ett halvår, för jag sa det inte till någon. Sen blev det bättre, så fort jag pratade om det. Och när man äntligen får uttrycka känslor om något, så blir det kanske lite extra mycket.

Mest läst