Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är allt du vill veta om Sanne Salomonsen

09 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Sanne Salomonsen.
Danska artisten Sanne Salomonsen har en lång och gedigen karriär i ryggen, både i hemlandet så väl som i Sverige.
Nu är hon aktuell i TV4:s Så mycket bättre, tillsammans med artister som Lasse Holm, Mapei och Peg Parnevik.
Här ger vi svaret på några av de vanligaste frågorna om Sanne Salomonsen!
Annons
Så Mycket Bättre 2023 - Här är alla deltagareBrand logo
Så Mycket Bättre 2023 - Här är alla deltagare

67-åriga Sanne Salomonsen är en av Danmarks största artister, men även i Sverige har hon länge varit älskad. Nu är hon med i Så mycket bättre på TV4, och blir tolkad av de andra artisterna.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om Sanne Salomonsen – och ger dig svaren du är nyfiken på!

Vilka är Sanne Salomonsens mest kända låtar?

Sanne Salomonsen har varit aktiv som artist sedan 70-talet, både i bandet Sneakers och som soloartist. Allra mest känd är hon får låten Den jeg elsker, elsker jeg, som hon fick en Grammis för 1988. Låten gjordes som en del av en kampanj mot aids. Hon är också känd för låtar som Hvis du forstod och Higher ground.

När var Sanne Salomonsen ihop med Mats Ronander?

1985 gifte sig Sanne Salomonsen med svenska artisten Mats Ronander. Sanne och Mats var gifta i sju år innan de gick skilda vägar 1992. De två har dock fortfarande en fin relation med varandra.

Sanne Salomonsen och Mats Ronander.

Har Sanne Salomonsen barn?

Ja, tillsammans med Mats Ronander fick hon sonen Victor-Ray Salomonsen Ronander. Han föddes 1988, och arbetar nu som musiker precis som sina föräldrar.

Annons

Har Sanne Salomonsen varit sjuk?

Sanne Salomonsen mår i dag bra, men har haft problem med hälsan genom åren 2006 drabbades hon av en blodpropp i hjärnan, och trodde att hennes karriär och kanske till och med liv var över.

–Jag sa till min kompis som var där att jag bara ska dricka lite vatten, men jag fick vattnet i fel strupe och hotade till – och där började min förlamning. Det kändes som att jag satt i en ostkupa. Nästa minne jag har är att det står två ambulanspersonal i mitt kök som undrar vilket sjukhus de ska köra mig till, har Sanne Salomonsen berättat.

Har Sanne Salomonsen haft sommarprat i Sommar i P1?

Den 11 augusti 2023 sändes Sannes Salomonsens sommarprat. Där berättade hon bland annat om den svåra sjukdomsperioden då hon lades in på sjukhus efter sin stroke, och vägen tillbaka till hälsan.

– I början var jag förlamad och kunde varken använda min vänstra arm eller mitt vänstra ben. Jag var livrädd såklart. Men konstigt nog aldrig för att jag skulle hamna i rullstol, som ofta händer. Jag tänkte aldrig så. Efter 1,5 månad fick jag åka hem. Jag fortsatte träna så klart, både hemma och på återbesök på sjukhuset. Rullator blev kryckor, och kryckor blev käpp, berättade hon i Sommar i P1.

Annons