Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Elsa Hosk visar upp lägenheten i New York – efter renoveringen

07 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
FotografTT/INSTAGRAM
Elsa Hosk visar upp sin nyrenoverade lägenhet i New York
Elsa Hosk visar nu upp sin drömlägenhet i New York, efter år av renovering.
”Allt är unikt, precis så som jag vill ha det”, berättar supermodellen.
Annons
Kvinnorna som tjänar mest i HollywoodBrand logo
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood

Den svenska supermodellen Elsa Hosk, 31, började modella redan som 13-årig, och karriären fick en rejäl skjuts efter en resa till New York. Sedan hon var 20, är staden där allt tog fart, hennes hem. Första åren tillbringades i Tribeca, numera bor hon i Soho – i en lägenhet som hon totalrenoverat. Efter år av ombyggnationer visar hon nu upp sin lägenhet på Instagram, hur den såg ut innan, och hur den ser ut efter renoveringen. Och lägenheten har fått sig ett riktigt lyft!

– Mitt mål var att hitta något som var väldigt rått och och inte tillgjort alls. Min dröm var ett Soho-loft med stora fönster, kanske en gammal fabrik, säger hon i en video på sin IGTV.

”Man kunde inte ens bo där”

Att hitta den perfekta lägenheten tog tid. Lite drygt ett år tog det innan hon hittade sitt nya hem.

– Det var så svårt att hitta, de flesta lägenheterna i såna gamla byggnader var redan renoverade, eller så var de superdyra, och det hade jag inte råd med, säger hon.

Annons

Till slut hittade hon lägenheten som hade allt hon letat efter – hon beskriver den som perfekt. En lägenhet som inte renoverats sedan 70-talet, gissar hon.

– Man kunde inte ens bo där.

Renoveringen tog totalt två år, och det var inte helt lätt. Men med hjälp av rätt personer blev det till slut precis som hon önskat.

– Eftersom att den här lägenheten är en enda stor yta, förutom övervåningen, så ville vi få varje del att kännas speciell. Att varje del har sin helt egna ”vibe”.

Så skapade Elsa Hosk drömlägenheten

Alla färger, former och detaljer är noga utvalda.

– Nästan alla möblerna här hemma har jag hittat och samlat på mig från olika vintagebutiker, eller från designers som jag läst, eller vetat om. Det blev en rätt lång process, två år tog det att samla på mig allt. Allt är unikt, precis så som jag vill ha det. Jag vill inte att mitt hem ska se ut som alla andras gör, eller ha det som alla andra har, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag märker att flera av grejerna jag har samlat på mig under åren har blivit väldigt populära på senaste tiden, men när jag köpte dem var de inte det.

Det är inte bara Elsa själv som tycker att resultatet blev bra. I kommentarsfältet till videon är det många som imponeras att lägenheten.

”Jag har aldrig sett ett mer perfekt hem”, skriver en och en annan håller med: ”Jag är bokstavligt talat besatt av allt i ditt hem”.

LÄS MER:

Annons