Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Erika Persson berättar: Så var det att växa upp i tv

08 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram-
Svenska folket kunde följa Erika Perssons uppväxt när hennes mamma Gunilla Persson var med i Svenska Hollywoodfruar.
Nu berättar Erika Persson om den ovanliga barndomen framför tv-kamerorna – och dess baksidor.
– Såklart är inget ”bara bra” eller ”bara dåligt”, säger Erika Persson till Aftonbladet.
Annons
5 oförglömliga stunder i Svenska HollywoodfruarBrand logo
5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

Gunilla Persson har under många år varit en av Sveriges mest unika och omskrivna tv-personligheter. Under åtta års tid underhöll Gunilla Persson svenska folket i realityprogrammet Svenska Hollywoodfruar på TV3, där man fick följa hennes liv likväl som andra svenska kvinnor i Los Angeles.

Programmets namn till trots så var Gunilla Persson inte fru till någon – hon levde istället med sin mamma Iris och sin dotter Erika, som Gunilla var ensamstående mamma till.

Gunilla Persson och Erika, när Erika fyllde 16 år.

Erika Persson var bara åtta år gammal när hennes mamma slog igenom i tv-programmet, och tittarna fick se hur Erika kämpade med skolan och hade drömmar om att bli artist. Än idag tycker Erika om att sjunga, även om hon inte satsar på någon musikkarriär.

Annons

– Jag älskar musik och det har blivit ett naturligt sätt för mig att uttrycka mig på, säger Erika Persson i en intervju med Aftonbladet.

Baksidorna med uppväxten i rampljuset

Erika Persson är idag 19 år, och har tagit examen från gymnasiet. Nu studerar hon på Pitzer college i utkanten av Los Angeles, och engagerar sig i globala studier, sociologi och medievetenskap.

När hon ser tillbaka på sin uppväxt framför tv-kamerorna kan hon se att att det hade både för- och nackdelar.

– Det var en rätt så unik upplevelse att vara med om som barn. Överlag så tycker jag att det gav bra saker men såklart är inget ”bara bra” eller ”bara dåligt”.

Under åren har Erika behövt hantera negativa kommentarer på sociala medier, både om sig själv och om sin familj – något hon idag tar med ro.

– Jag har kommit till en punkt där jag inte bryr mig alls. Jag vet vem jag är.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons