Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ernst Kirchsteigers privata bilder – går inte att känna igen

25 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Ernst Kirchsteiger.
Sveriges mest älskade programledare Ernst Kirchsteiger är tillbaka i rutan efter två års paus.
Ernst har ett av tv-Sveriges mest välkända ansikten – men på de här privata bilderna från barndomen går profilen inte att känna igen.
”Så söt”, skriver en person.
Annons
Jul med Ernst är tillbaka – se trailern härBrand logo
Jul med Ernst är tillbaka – se trailern här

Få personer är lika älskade inom svensk tv som Ernst Kirchsteiger, 66. Sedan början av 2000-talet har programledaren varit ett självklart inslag i tv-tablån med sina program som kretsar kring inredning, pyssel och restaurering. Efter genombrottet i Sommartorpet 2000 fick han 2004 de hedrande uppdraget som julvärd i SVT. Sedan 2007 hör Ernst Kirchsteiger till TV4, där han har haft flera olika populära program.

2021 bestämde sig Ernst dock för att ta en paus från tv och Sommar med Ernst, och sedan dess har det varit tyst – fram till nu. Nu har nya programmet Hemma med Ernst premiär.

– Det är klart att det är en tanke man leker med, fram och tillbaka, hit och dit. Men då är det bra att göra ett sånt här stopp, som jag har gjort, och verkligen fokusera tänkandet. Tvätta igenom hela sin existens. Vill jag eller vill jag inte? Ska jag eller inte? Då blir det en väldig kraft i att sen förstå att jag ska. För jag har saknat det här jättemycket, saknat att få vara den här ”hittepå-farbrorn” som får utlopp för massa kreativa tankar, säger Ernst Kirchsteiger till Expressen.

Annons

Ernst Kirchsteigers bilder från barndomen

Många har nog längtat efter att se programledaren i tv-rutan igen – men känner du igen honom på de här gamla bilderna? Flera gånger har Kirchsteiger delat med sig av bilder på sig själv från barndomen, där han är svår att känna igen.

”Här sitter jag på lekskolan, jag älskade att vara där!”, skriver han till en bild på sig själv som liten pojke, klädd i byxor, skjorta och hängslen.

Bilden har fått många kommentarer från följare som uppskattar de gamla minnena.

”Lika fin som liten!”, skriver en person.

”Så söt”, skriver en annan.

I samband med påsken 2022 delade Ernst med sig av en bild från när han är mindre än två år gammal.

”OMG sååå gullig”, skriver en person.

Annons